Темата сигурност е от фундаментално значение за обществото и за

...
Темата сигурност е от фундаментално значение за обществото и за
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Инцидентите с мигранти в София не са на етническа основа

Темата сигурност е от фундаментално значение за обществото и за нас като жители. Приветствам концепцията за среща в СОС и утвърждавам заложения от ръководителя му Цветомир Петров звук на прагматизъм. Общ приоритет е да подсигуряваме сигурността и спокойствието на жителите на града и на туристите. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който участва на изключителното съвещание на Столичния общински съвет по тематиката за сигурността в столицата.
Прочетете още
" Анализите ни сочат, че случаите с бежанците от 6 и 8 март имат престъпен темперамент. Това не са закононарушения на етническа основа или поради ксенофобски настроения. При сбиването на 6 март става дума за свада между две групи, които се познават. При инцидента 8 март се касае за обир. Задържахме причинителите, които са малолетни и малолетни. От през вчерашния ден са с обвинявания и са арестувани за период до 72 часа ", акцентира основният секретар. 

" Основен приоритет ми е да подсигурявам правовия ред на територията на столицата. От анализите през миналата година се вижда, че има спад на записаните закононарушения ", уточни от своя страна и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. И добави: " Гражданите би трябвало да са нашият натурален сътрудник в битката с престъпността ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР