Темата ще бъде една от бурно обсъжданите по време на

...
Темата ще бъде една от бурно обсъжданите по време на
Коментари Харесай

Повторното използване на код е на фокус за разработчиците

Темата ще бъде една от бурно обсъжданите по време на идната конференция за разработчици DevReach 2019 от 20 до 24 октомври в София

Повторното потребление на кода се обрисува като област с необикновен фокус на вниманието през 2019 година, споделя Сам Басу, старши юрист на разработчиците в Progress (снимка: DevReach)

Навярно всеки е чувал апелите за преработване и наново потребление на множеството движимости в обкръжението ни – в името на пестенето на запаси и опазването на околната среда. Не толкоз доста хора обаче знаят, че и в света на софтуера към този момент се приказва интензивно за повторното потребление – на кода, несъмнено.

Тази надигаща се нова наклонност е обяснима. Многократната „ приложимост ” на програмния код – сходно на многократната приложимост на движимостите – значи икономисване на старания, надлежно време и средства. Затова тематиката ще бъде една от бурно обсъжданите по време на идната конференция за разработчици DevReach 2019, която ще се организира от 20 до 24 октомври в София.

„ Разработчиците постоянно имат задачата да построяват комплицирани уеб-приложения, които работят на разнообразни платформи, като в същото време обезпечават огромна стойност за бизнеса и чести актуализации с лесна поддръжка ”, изясни Сам Басу, старши юрист на разработчиците в софтуерната корпорация Progress и основен уредник на конференцията.

„ Има голям брой рамки за основаване на софтуерни приложения, от които разработчиците могат да избират. Често това прави много сложен избора на подобаващ набор от софтуерни платформи. Въпреки че инструментите за разработка на програмен продукт са доста зрели в множеството набори, разработчиците би трябвало да бъдат доста рационални в избора на кодовите бази и да се стремят да оптимално да ползват наново потребление на кода ”, добави Басу.

Програмен код за многократна приложимост

Повторното потребление на кода се обрисува като област с необикновен фокус на вниманието през 2019 година, акцентира Сам Басу. За да посрещнат търсенията и упованията на своите клиенти, където и да се намират, софтуерните компании са принудени да стават все по-„ разтегливи ” в метода, по който построяват приложения, работещи на разнообразни платформи – интернет, десктоп, мобилни устройства, облачни системи, носими устройства, вграден програмен продукт и други

„ Повечето софтуерни екипи биха желали да споделят кода за другите приложения. Стандартизацията на рамките и съставените елементи разрешава това. Ето, че.NET Standard и цялостното сливане на.NET оказва помощ на разработчиците на Microsoft платформи – едни и същи.NET приложения елементарно се извършват върху устройства с разнообразни форм-фактори. Ако изграждате уеб и мобилни приложения с JS технологиите, SPA рамките като Angular/React със съответните NativeScript/React Native разрешават огромна част от кода да бъде споделен ”, разясни експертът.

AR/VR

Подобрената действителност (AR) и виртуалната действителност (VR) са друга нова наклонност, на която разработчиците ще спрат вниманието си по време на DevReach тази година. AR/VR е мощна нова наклонност в софтуерната промишленост, която дава обещание генерално да предефинира взаимоотношението сред индивида и компютъра, а и сред индивида и уредите към него изобщо.

Повечето софтуерни екипи биха желали да споделят кода за другите приложения, показа Сам Басу (снимка: DevReach)

„ Добрата вест е, че има голям брой способи за основаване на AR/VR прекарвания – върху разнородни типове устройства – като в това време е налице еластичност от позиция на платформи/езици за разработчиците. Макар да са в зората си, усъвършенстваната действителност и виртуалната действителност към този момент отварят цели нови автомагистрали в областта на корпоративните приложения, образованието и услугите. DevReach 2019 ще предложи няколко сесии, фокусирани върху усъвършенстваната действителност и виртуалната действителност, които хвърлят светлина върху новите технологии и трендове ”, описа Сам Басу.

Кариерни провокации

Съвременното създаване на уеб приложения към този момент е много комплицирано, признават всички експерти в региона. Има голям брой рамки за създаване, от които би трябвало да се избира. Но по какъв начин? Екипите от разработчици постоянно са принудени да структурират плановете си съгласно съществуващите умения. Именно по тази причина тематиката за уменията и кариерата е на фокус по време на DevReach 2019.

Най-малкото общо кратно в софтуерната промишленост е въпросът „ можеш ли да мислиш разумно ”, споделя Сам Басу. Оттам насетне посоките са разнообразни. „ Образованието би трябвало да сложи основата – а останалото идва от нашето търсене на познания. Езиците за програмиране, рамките и инструментите се трансформират непрекъснато. Понякога някои разработчиците могат да си разрешат лукса тяхната пристрастеност да съответствува с работата им ”.

Като цяло в света на софтуера, както и в доста други сфери на живота, изборът е сред тясната специализация и широкообхватното знание. Човек може да избере да се задълбочи в дадена технология, с цел да стане специалист в региона, или да се потопи в голям брой разнообразни парадигми – и да стане ценител на софтуерните архитектури.

„ В сходство с трендовете в промишлеността, тази година DevReach подхваща холистичен метод – това ще е същинска конференция за разработчиците-полиглоти, където всички технологии са добре пристигнали и ще обърнем внимание на значимите кариерни умения ”, акцентира Сам Басу.

Важността на прекарването

В света на архитектурата се смята за добра процедура един проектант да остане на строителната площадка, да види по какъв начин се извършва неговият план, какви материали се употребяват, какви компликации и проблеми възникват; даже е отлично да посети по-късно жителите, с цел да види по какъв начин се усещат те в постройката, удобно ли им е, или пък са създали сами някои усъвършенствания. Подобна е обстановката и в света на софтуера.

„ За благополучие общността на софтуерните разработчици осъзнава значимостта на положителното прекарване на потребителя за съвсем всеки програмен продукт – ползваемостта на настолните приложения, продуктивността и ефикасността на мобилните приложения, възприятието да „ потапяне ” при AR/VR приложенията. Потрeбителското прекарване не може да бъде нещо, за което „ ще мислим след това ” – то следва да е част от всяка стъпка от виталния цикъл на създаването на програмен продукт ”, безапелационен е Сам Басу.

С помощта на актуалните принадлежности и специалисти в региона на потребителските прекарвания разработчиците следва да са допустимо най-близо до разбирането за прeживяванията на потребителя и смисъла на тези прекарвания за триумфа на всеки програмен продукт. DevReach 2019 отдава огромно значение на това разработчиците да схващат потребителския опит и ще има няколко сесии, ориентирани точно към тази тематика – както и серия от на практика лаборатории.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР