Темата Шенген предизвика поредния скандал в Народното събрание. От Продължаваме

...
Темата Шенген предизвика поредния скандал в Народното събрание. От Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ подхвана реториката на Радев за шарлатаните ПП

Темата " Шенген " провокира следващия скандал в Народното събрание. От " Продължаваме промяната " упрекнаха Бойко Борисов, поради който съгласно тях не сме в шенгенското пространство. От ГЕРБ пък са на мнение, че ветото на Нидерландия се дължи на " политическите шарлатани " от Политическа партия, оповестява " OFFNews ". Това значи, че единствено ден, откакто президентът Румен Радев разгласи някогашните ръководещи за политически шарлатани, от групата на ГЕРБ подеха определението и го вкараха в своята изразителност. 

Дебатът започна при започване на пленарния ден, когато в декларация от трибуната на Народното събрание Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " прикани за решителни дейности на Народно събрание по тематиката " Шенген ". Той изиска Народно събрание да се заеме с антикорупционния закон, който е основен както за приемането на България в зоната без граничен надзор, така и за Плана за възобновяване и резистентност. Лорер прикани да бъде прегледан и законопроектът за промени в Закона за публичните поръчки.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък укори Политическа партия, които в този момент чели заявления, само че не били в зала, когато се гласуваше проектодекларацията на левицата за " Шенген ".

По-късно на брифинг съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разгласи, че още на следващия ден ще предложат включването на законопроекта на Политическа партия за КПКОНПИ в дневния ред. Законопроектът бе признат на първо четене в комисия, само че не е влизал в зала. За същото време депутатите прекроиха Изборния кодекс.

В пленарната зала се заформи скандал по тематиката, като Настимир Ананиев от Политическа партия разгласи, че България не е в " Шенген " поради водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Ананиев изиска изключително чуване на премиера Гълъб Донев. 

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров добави, че България не е призната в " Шенген " поради хартиената бюлетина, а Тома Биков от ГЕРБ дефинира тази теза като " евтина шмекерия ". Председателят на Народно събрание Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС пък съобщи, че към този момент е прекомерно късно и нищо не може да се направи. По думите му България е прекомерно закъсняла, с цел да влезе в шенгенската зона.

" Никой не обича да го баламосват ", отговори Михал Камбарев от Политическа партия. Той попита Рашидов, дали желае да Народното събрание да си " зарови главата, вместо да взема решение проблемите ". Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС пък изиска изключително съвещание на комисията по европейските въпроси.

Междувременно от " Български напредък " провеждат проява под надпис „ Аз съм европеец, ние сме Шенген! ". Тя ще се организира на 8 декември от 11 ч. пред постройката на Народно събрание - денят,  в който ще бъде взето решението за влизането на страната ни в Шенгенското пространство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР