Темата с военните имоти в кв. Гладно поле отново беше

...
Темата с военните имоти в кв. Гладно поле отново беше
Коментари Харесай

Орязаха мераците на военните за високи блокове в кв. Гладно...

Темата с военните парцели в кв. „ Гладно поле ” още веднъж беше повдигната по време на разискването на ОУП  от Ивайло Спасов, който оглавява инициативния комитет с искане за повече зелени площи. Какви са желанията на Министерството на защитата за двата парцела отвън поделенията, които не се поддържат, попита Спасов и подсети, че регион „ Източен ” е с минимум зеленина за общо прилагане - едвам 1,32 кв.м на гражданин. 

„ Първоначално през 2019 година тази зона беше планувана за второстепенен градски център с коефициент на активност 5, без ограничавания във височина. От Министерството на защитата ни обявиха, че желаят да строят жилища. Стигнахме до следното решение - огромна повърхност в средата на квартала е озеленена, има още една зона за спорт, детска градина и учебно заведение. Откъм бул. „ Санкт Петербург ” е смесена зона, само че с по-нисък коефициент на застрояване спрямо предходния проект - 50%, височина на здания до 25 метра и над 40% озеленяване ”, обясни  основният проектант Димитър Ахрянов. 

Венелина Кирякова се интересуваше къде в Общ устройствен план са посочени зони за спорт в Коматево и кой ​- Общината или вложителят - е длъжен да построява подземна и наземна инфраструктура. Практиката е първо да се строи, а по-късно се мисли за връзки, означи жителката на квартала. „ Застрояването в урбанизираните територии би трябвало да бъде обезпечено с инфраструктура. На процедура, това не се случва, тъй като натискът на вложителите е прекомерно огромен и Общината няма по какъв начин да го обезпечи ”, отвърна основният проектант.

От " Булплан " допълниха, че свободни площи в Коматево за спортни стадиони няма. " Предполагам, че откакто се построи стадион " Христо Ботев ", изискванията за всеобщ спорт в Коматево ще се подобрят ", вметна проектантът арх. Димитър Костов. Вероятно има поради, че стадионът в Коматево ще отвори порти за повече жители.

Арх. Цветелин Цоневски, общински консултант от Кауза Пловдив, изрази също удовлетворение от резултата и предложи планът на Общ устройствен план да се преглежда взаимно от всички комисии дружно с екипа на „ Булплан ” и Община Пловдив и по-късно да влиза за гласоподаване на сесия. 

 Добромира Костова от Демократична България укори обаче, че на запитването на групата да ѝ бъдат предоставени съгласувателни писма на Министерство на регионалното развитие и МК от администрацията не са дали отговор. Тя добави, че не е изпълнено и решението на Общинския съвет, признато по предложение на съветника Слави Георгиев, на съветниците да бъде показан разбор на измененията в новия Общ устройствен план спрямо към момента настоящия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР