Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да

...
Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да
Коментари Харесай

БСП иска забрана на райския газ, настоява да влезе в списъка с наркотичните вещества

Темата с разпространяването на райския газ измежду децата продължава да е на дневен ред. Той се популяризира свободно както в нощните заведения, по този начин и онлайн, където всеки, който желае може да си купи. Проверките на РЗИ и Министерство на вътрешните работи не дават нужния резултат.Това се твърди в позиция на народния представител от Българска социалистическа партия Валери Митов. " Проблемът беше решен за малко, откакто тогавашният министър на стопанската система Корнелия Нинова предприе решителни дейности посредством масирани инспекции от Комисията за отбрана на потребителите и инициира бързи законодателни промени. Инициативата ѝ срещна поддръжка от всички политически сили. Проблемът бе очевидно решен. За страдание, служебните кабинети на президента Радев и министърът му на стопанската система Никола Стоянов необичайно за какво внезапно стопираха битката с този камшик измежду децата. Редовното държавно управление също не прави нищо по тематиката. Флакони се търкалят пред учебни заведения и по детски площадки.

Като депутат от Българска социалистическа партия, зададох въпрос към министъра на опазването на здравето по отношение на инспекциите на РЗИ се оказа, че не разполагат с съоръжение, с което да открият дали газът е диазотен оксид, т.е. божествен газ. Единствено в случай че на даден флакон е обозначен този газ, тогава може да се установи като нарушаване. И от хиляди инспекции в цялата страна, има доста дребен брой актове за нарушаване. Така известните пълнители с божествен газ са рискови за здравето, изключително при подрастващи и са неразрешени за продажба. Очевидно е, че там, където няма политическа воля, се намират извинения.

Въпреки че множеството родители знаят, желая отново да припомня, че райският газ крие доста съществени опасности за здравето на децата и младежите, изключително в композиция с алкохол. Включително бъдещи репродуктивни проблеми. Употребата на този тип стимулант може да провокира изразено ускорение на пулса, повишение на кръвното налягане, което да декомпенсира в рисково ниско кръвно и намаление на сърдечните честоти до степен прекъсване на сърдечна активност. Сред рисковете са още недостиг на витамин B12 и насърчаване на психическа взаимозависимост. За това не можем да си позволим разпространяването да продължи.

В края на предходната година във Англия се одобри притежаването на божествен газ да е закононарушение. Незабавно би трябвало да се гласоподава в Народно събрание цялостна възбрана за импорт и продажба на божествен газ! Райският газ би трябвало да влезе в листата на наркотичните субстанции и да се ползва цялата тежест на закона против дилърите и тези, които го употребяват. Нужни са незабавни ограничения, тъй като сме длъжни да опазим младежите от този опиат, който залива страната с епидемиологични размери ", твърди още Митов./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР