Темата с поведението на тенисистите на корта отново стана доста

...
Темата с поведението на тенисистите на корта отново стана доста
Коментари Харесай

Родик с кратка лекция на тема „Как се хвърля ракета“


Темата с държанието на тенисистите на корта още веднъж стана много настояща през последните седмици след изблиците на Александър Зверев, Ник Кирьос и Дженсън Бруксби. Макар и тримата да бяха глобени, голям брой играчи, отпред с Рафаел Надал, считат, че налаганите от ATP санкции би трябвало да са по-строги. Анди Родик обаче великодушно реши да опита да помогне по собствен метод.

Макар да бе измежду най-емоционалните играчи в тура, първенецът на US Open за 2003 година рядко биваше глобен за своите прояви. Очевидно тайната е в това, че той го е правил по правилния метод. Американецът снима малко видео, в което разкрива тези тънкости.

„Здравейте, аз съм Анди Родик. През последния месец имаше много спорни случки на корта, като тези с Александър Зверев и Ник Кирьос, както и с Новак Джокович, който несъзнателно улучи една от съдийките на линията на US Open преди няколко години. Дженсън Бруксби също позволи неточност, хвърляйки ракетата си в обсега на различен човек, което рядко приключва добре. Ще спестя на играчите доста драма и ще ги науча по какъв начин да хвърлят ракетата си, без да си навлекат неприятности“ – сподели американецът в клипа, оповестен на страницата му в Twitter.

„Макар че, за жалост, съм избухвал доста пъти в кариерата си, най-сериозното наказване, което съм получавал, е отсъждане на точка на съперника. Това беше максимумът. Приемете го както желаете. Когато хвърляте ракетата си, е доста значимо да я хвърлите с лице надолу. Така тя не отскача наникъде и няма възможност да нарани някого. Когато удряте топка ядосани, се целете нависоко, тъй като по този начин тя няма да удари никого мощно. Показвам още един път. Това е всичко“ – добави някогашния №1 в света.

Вижте „образователното“ видео на Анди Родик:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР