„Темата с домашното насилие е шокираща. Проблемите с домашното насилие

...
„Темата с домашното насилие е шокираща. Проблемите с домашното насилие
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева и Деси Бакърджиева в помощ на жертвите на домашно насилие


„ Темата с домашното принуждение е шокираща. Проблемите с домашното принуждение над дами не са от през вчерашния ден, а не знам да има някой наказан “, показа актрисата Деси Бакърджиева в „ Тази неделя “.

Според статистиката една от всеки три или четири дами у нас е жертва на принуждение. Алекс Сърчаджиева обаче счита, че действителната численост е доста по-висока, тъй като доста дами се срамят да признаят, че са жертви на принуждение.

„ В България има 12 спешни центъра за жертви на домашно принуждение “, означи Деси Бакърджиева.

Според статистиката, с която тя разполага, над 1200 са телефонните позвънявания на дами, които са жертви на принуждение през миналата година.

„ Много постоянно на другия ден те споделят „ Аз паднах “. Искам да им кажа, че един пестник е единствено началото, доста постоянно има идващ “, сподели Деси Бакърджиева.

„ Много постоянно дамите търпят насилието поради децата си, само че детето също става принудител, виждайки образеца в фамилията си. И ти влизаш в обаян кръг, от който можеш да излезеш единствено с помощ “, означи Алекс Сърчаджиева.

„ 4000 дами и деца са постъпили в болнично заведение за последните шест месеца съгласно статистика на Министерство на вътрешните работи “, сподели Деси Бакърджиева.

България е в челната петица по домашно принуждение в Европа, означи Деси Бакърджиева.

Тя прикани всички, които видят признаци на домашно принуждение край тях, да се обадят на горещите линии за жертви на битов тормоз и да подадат сигнал.

ГОРЕЩИ ТЕЛ. ЗА ЖЕРТВИ НА НАСИЛИЕ: 0800 18 676; 0800 11 977; 02 981 7686

Вижте във видеото интернационалния знак за помощ на жертви на принуждение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР