„Темата относно политиката на правителството за развитие и защита на

...
„Темата относно политиката на правителството за развитие и защита на
Коментари Харесай

Иванов: Служебният кабинет е направил притеснителни промени в Стратегическия план, без обществено одобрение

„ Темата по отношение на политиката на държавното управление за развиване и отбрана на селскостопанското произвеждане в България, осигуряващо храни от първа нужда за популацията като самун, мляко и млечни артикули, телешко и свинско месо, плодове и зеленчуци, е извънредно значима. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Иван Иванов по време на разисквания в пленарната зала с присъединяване на земеделския министър Кирил Вътев.
Като някогашен министър на земеделието в държавното управление на Кирил Петков, социалистът напомни, че е бил директно зает с правенето на Стратегическия проект. „ Основната философия в него е да бъдат подкрепени дребните и междинните производители “, посочи той.
„ С огромно терзание посрещнахме измененията, които служебният кабинет направи – без нужната социална полемика и утвърждение “, съобщи Иван Иванов и в тази връзка попита министър Вътев какви дейности ще предприеме по изменението на Стратегическия проект на база предложенията от комисията.
„ Вие сте постоянно определен министър и носите директна отговорност, за разлика от служебния кабинет. Затова разчитаме това, което през днешния ден гласуваме, да бъде прецизно изпълнявано, защото залогът e 8 милиарда евро. По втори дирек това е един революционен Стратегически проект, който за първи път беше подсилен с 60% държавно съфинансиране, с цел да може да се модернизира българското селскостопанство “, сподели още социалистът.
Иван Иванов изрази вяра, че измененията, които следва да се създадат, ще бъдат комуникирани със земеделските производители и с народните представители. „ Трябва да има цялостна гласност и неприкритост на дейностите “, безапелационен е той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР