Телевизия Би Би Си излъчи репортаж на разследващи журналисти за

...
Телевизия Би Би Си излъчи репортаж на разследващи журналисти за
Коментари Харесай

Би Би Си замеси българин в нелегална търговия с кучета за боеве

Телевизия Би Би Си излъчи репортаж на проверяващи публицисти за незаконната търговия с кучета за боеве, в която е забъркан 37-годишният българин Ивайло Николов.

Повод за репортажа са зачестилите сведения за такива боеве на Острова, а от самия репортаж излиза наяве, че Балканите са се трансформирали в европейски център за търговията с такива кучета.

Британската благотворителна организация "Лига против жестоките спортове " е получила повече от 100 позвънявания за кучешки битки и е идентифицирала към 70 британци, занимаващи се с тази активност. Екипът на Би Би Си обаче разкрива, че в този спорт има съществено интернационално присъединяване.

За събирането на доказателства изборът пада върху 37-годишния Иво - образован, другарски надъхан, британски говорящ българин от дунавския град Русе, както го дефинират публицистите. Той взе участие в компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят.

Иво обича да документира неговата работа по Facebook. Има сведения, че той е посетил 29 страни, в това число Англия, с неговите кучета.

Чрез посредничеството на италиански сътрудници екипът документира по какъв начин Иво урежда за тях куче от Молдова против 3000 паунда.

В хода на следствието публицистите откриват, че Иво в действителност доста обича кучета, само че за жалост не по-малко и кучешките битки. Става известно, че той доставя с кучета Кери Еванс в Уелс.

Журналистите съумяват да си уредят среща с Иво в заведение в Букурещ, където научават, че неговият контакт в Молдова е държавен ветеринар и може да уреди нужните документи за безпроблемното превозване на кучето.

Когато излиза от заведението публицистите намерено се конфронтират с Иво с въпроси за незаконните кучешки битки, на които той отхвърля да отговори и бяга. Няколко дни по-късно профилът му във Facebook е заличен, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР