Телевизионният канал на руското министерство на отбраната Звезда съобщи в

...
Телевизионният канал на руското министерство на отбраната Звезда съобщи в
Коментари Харесай

Започна поредния щурм срещу Азовстал

Телевизионният канал на съветското министерство на защитата " Звезда " заяви в сряда, че елементи на Донецката национална република (ДНР) обстрелват с гаубици и реактивни системи за залпов огън (РСЗО) комбината " Азовстал " в Мариупол.

" Всички изстреляни снаряди падат по територията на Азовстал ", се споделя в репортаж на съветската военна телевия.

Кореспондентът на " Звезда " означи, че огънят идва по-специално от 152-милиметрови гаубици D-20. Освен това каналът сподели фрагменти с удари от РСЗО " Град ". Кореспондентът на " Звезда " заяви от мястото на събитието, че е бил открит огън, тъй че украинските формирования " не са могли да излязат от катакомбите " .
 Русия е възобновила щурма на
Русия е възобновила щурма на " Азовстал "

Обвиняват украинските военни, че са се възползвали от примирието

Руски сили са навлезли на територията на стоманодобивния комплекс " Азовстал " в Мариупол, заяви украински формален представител пред американска телевизия.

Заводът " Азовстал " е последното леговище на украинските сили в опустошения пристанищен град, като цивилни към момента се крият подземен в обширния индустриален комплекс.

Давид Арахамия, началник на парламентарната секта на ръководещата в Украйна партия " Слуга на народа ", съобщи, че " опитите за взлом на завода не престават към този момент втори ден . Руските войски към този момент са на територията на " Азовстал ".

Информацията на място е нищожна, само че в диалог с RFE/RL Арахамия съобщи, че украинското държавно управление поддържа контакт с бойците в завода. Това се случва, откакто по-рано кметът на Мариупол съобщи, че са изгубили връзка с намиращите се вътре .

По-рано в сряда съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че остатъците от украинската военна формация са блокирани по целия периметър на завода " Азовстал " на територията на страната.
 Шойгу: Украинските военни в Обновена
Шойгу: Украинските военни в " Азовстал " са надеждно блокирани

Кметът на Мариупол призна, че е загубен контакт със бранителите на завода

" В сходство с напътствията на Върховния главнокомандващ остатъците от бойците в промишлената зона на завода " Азовстал " са блокирани по целия периметър на тази територия .

Многократните оферти към украинските бойци да освободят цивилните и да сложат оръжие, като им подсигуряват живот и почтено отношение в сходство с интернационалното право, бяха подценени . Продължаваме тези опити ", сподели Шойгу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР