Телевизионни интервюта на знакови български личности оживяват след 30 години

...
Телевизионни интервюта на знакови български личности оживяват след 30 години
Коментари Харесай

Любомир Караджов с книга от тв интервюта

Телевизионни изявленията на знакови български персони оживяват след 30 години

„ Винаги в неделя “ е първото предаване, което създава ранния неделен ефир в Българска национална телевизия. До февруари 1994 година програмата на единствената тогава телевизия стартира в неделя от 9.30 ч., само че екип на ТВЦ-Пловдив рискува и започва „ Винаги в неделя “ от 8.00 часа. Макар и районно по своя статут, предаването се излъчва на честотата на Канал 1 и продукцията бързо набира известност със занимателни сюжети, интелектуални игри, репортажи за създатели, „ рубриката на „ социолога “ и най-ранобудната поп-класация „ Хит-топ-стоп “. Особено огромен интерес провокират събеседниците онлайн. Автор и водещ е журналистът Любомир Караджов, чиято е и концепцията 30 години по-късно да възкреси с книга загатна за именитите посетители в едно от знаковите пловдивски излъчвания.

Книгата съдържа 12 авторски изявленията, случили се в интервала 1994-1998 година онлайн в ефир и само оживели като видеозаписи до наши дни.

Сред героите са напусналите ни художници Димитър Киров и Анастас Константинов, композиторът и ректор на АМТИИ проф. Иван Спасов, артистът Борис Годжунов, именитият артист Георги Василев и футболната легенда Тодор Диев, както и съвременниците ни кавалджията Теодосий Спасов, кларнетистът и създател на Конушенската група Никола Илиев, артистите Мими Иванова и Васил Петров, някогашният общоприет шеф на Българска национална телевизия и тогавашен ректор на Пловдивския университет проф. Огнян Сапарев. Към тях би трябвало да прибавим и артиста Владимир Черноземски, написал в Съединени американски щати романа „ Балканският лъв “ за своя дядо полковник Серафимов и показал книгата в предаването след повече от 30-годишно неявяване от България.

Всички изявленията са въведени с авторски текстове, в които Любомир Караджов споделя любопитни случки и условия към участията на гостите в ефир. Оживелите след толкоз години размишления и очаквания на интервюираните дават любопитен взор към спорното време на 90-те, още повече, че всеки от гостите е обвързван с Пловдив по необикновен метод, което прави книгата прочувствено прекарване.

Фотосите в изданието са извадени от лентите с видеозаписите. Върху фрагментите няма разкрасителна интервенция, издирван е документализмът и резултатът на годините във всеки един смисъл.

Авторът на книгата Любомир Караджов е публицист в Българска национална телевизия в интервала 1992-2008 година Сценарист и водещ на „ Бизнесмагазин “ от поредицата „ За един милиард “ и предаванията „ Винаги в неделя “, „ Стадион “ и „ 100 % “. Автор и продуцент на повече от 10 кино лентата, някои от които с награди на интернационалните фестивали. Бил е професионален пиар на огромни компании и шеф на малките екрани „ Евроком България “ и „ Нова българска телевизия “. През 2014 година пази дисертационен труд и става лекар в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, а от идната година е доцент по Кризисен PR. През 2018 година е определен за професор по доктрина на изкуствата и първи професор по обществени връзки в изкуството у нас.

Книгата е реалност с изключителната финансова поддръжка на Холдинг КЦМ 2000 и съдействието на УС на Българска национална телевизия, а издател е Интел дизайн. Официалното показване се планува след празниците.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР