Телескопът Baryon Oscillation Spectroscopic Survey дава на астрофизиците нов поглед

...
Телескопът Baryon Oscillation Spectroscopic Survey дава на астрофизиците нов поглед
Коментари Харесай

Астрофизици: „Нашата Вселена най-вероятно е плоска.“

Телескопът Baryon Oscillation Spectroscopic Survey дава на астрофизиците нов взор върху Вселената. Според учените: “Вселената е плоска … “.Телескопът в Ню Мексико изследва 1,2 милиона Галактики във Вселената, определяйки местоположението им с акуратност до един %.Тази карта е дребна част от Вселената, само че въпреки всичко демонстрира доста за това по какъв начин действа тя в огромен мащаб. С това тъкмо премерване космолозите съумяват да открият, че Вселената е „ извънредно плоска “ и безкрайна, разпростряла се през пространството и времето.

 1 - Астрофизици: „ Нашата Вселена най-вероятно е плоска. “
По-горе виждате диаграми на три вероятни геометрии на Вселената: затворена, отворена и плоска.Затворената Вселена е с краен размер и заради кривината си, пътуването задоволително надалеч в една посока ще докара назад до началната точка.
Отворената или плоската Вселена е безкрайна и пътуването в непрекъсната посока в никакъв случай няма да докара до една и съща точка.Като се има поради това, би трябвало да се види по какъв начин се държи светлината от няколко от тези 1,2 милиона следени Галактики. Учените означават, че светлината от няколко Галактики в следената Вселена остава успоредна. Тези две линии остават успоредни вечно.Четете още: 10 загадки на Вселената, на които към момента търсим отговориДейвид Шлегел, член на отдела по физика в Националната лаборатория Лорънс Бъркли към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, споделя:„ Една от аргументите, заради които ни е грижа е, че плоската Вселена въздейства върху това дали Вселената е безкрайна …Това значи, че въпреки да не можем да кажем сигурно, че в никакъв случай няма да свърши, е евентуално Вселената да се простира вечно през пространството и да продължи вечно във времето. Нашите резултати са в сходство с безкрайна Вселена.Геометрично, Вселената е плоска. Паралелните линии остават успоредни, само че това не ни споделя за топологията на Вселената. Смята се, че Вселената може да има една от 18 разнообразни форми.Доколкото знаем, това може да бъде Лента на Мьобиус – форма, в която пространството се огъва и изкривява, само че линиите остават успоредни, като в последна сметка свързват единия завършек на пространството с другия.Тоест, бихте могли да започнете от една точка на Вселената и да се движите по права линия, само че бихте се върнали там, откъдето сте пристигнали.Но към момента не можем да разберем с безспорна сигурност каква форма е приела Вселената заради нашия къс взор. “
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР