Телепортирането е въпрос, над който физици, философи и писатели-фантасти размишляват

...
Телепортирането е въпрос, над който физици, философи и писатели-фантасти размишляват
Коментари Харесай

Путин иска да развие телепортирането до 20 години


Телепортирането е въпрос, над който физици, философи и писатели-фантасти размишляват от десетилетия: по какъв начин да се озовем от едно място на друго, без да пътуваме през пространството.

Сега научна стратегия, основана в Кремъл, се пробва да го трансформира в действителност.

Предложената стратегия за стратегическо развиване на стойност трилиони долари ще се опита да развие система за телепортиране до 2035 година

„ Днес това звучи като фантастика, само че в Станфорд към този момент са провеждани сполучливи опити на молекулярно равнище “ съобщи Александър Галитски, един от огромните вложители в софтуерния бранш в страната за съветския „ Комерсант “ в сряда. „ Голяма част от техническите постижения, които имаме през днешния ден, са били част от научната фантастика преди 20 години. “

Целта в жанр Стар Трек е заложена в Националната софтуерна самодейност – финансиран от страната стратегически проект за реализиране на вложения в изследване и развиване в редица основни браншове.

„ Пътната карта “ за развиването на пазара на кибернетиката до 2035, за която са хвърлени няколко трилиона $, включва още създаването на съветски език за компютърно програмиране, сигурни кибернетични връзки, изчислителна техника, осигуряваща директна връзка сред компютър и човешкия мозък, показва още Комерсант.

Целта не е чак толкоз непостижима, колкото наподобява.

През 2014 година учени от Технологичния университет в Делфт в Холандия демонстрираха за първи път, че е допустимо да се телепортира информация, кодирана в субатомни частици сред две точки на три метра една от друга при 100 %-ва надеждност.

Докато телепортирането въпреки всичко остава далечна вероятност, специалистите смятат, че е евентуално постигането на забележителен прогрес в създаването на софтуерни механизми за обезпечаване на директна връзка сред компютъра и човешкия мозък в идващите няколко десетилетия.

По всичко наподобява, че Програмата е част от новата самодейност на Кремъл да даде подтик на Русия в ИТ бранша и високите технологии.

Путин похвали съветския ИТ бранш по-рано тази седмица, когато се срещна с екип от програмисти от Държавния университет в Санкт Петербург, спечелил интернационалната „ Олимпиада по програмиране “ за 2016 година

Русия има надарени експерти в региона на програмирането и към този момент дребен, обещаващ софтуерен бранш, родил няколко сполучливи ИТ компании като Yandex и Kaspersky Labs.

Западните държавни управления обаче се притесняват, че Русия е впрегнала софтуерния си капацитет, с цел да сътвори една от най- страховитите държавно спонсорирани стратегии „ Хакерство и Кибервойни “ на планетата.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР