Телефонният разговор между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин

...
Телефонният разговор между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин
Коментари Харесай

Кремъл оцени преговорите между Путин и Байдън

Телефонният диалог сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън в събота беше уравновесен и настоятелен, сподели Юрий Ушаков, асистент на съветския водач.

„ Може да се каже, че характерът на диалога към момента беше много уравновесен и настоятелен “, сподели Ушаков, представен от ТАСС.

Според помощника на съветския водач диалогът е траял малко повече от час и е станал самобитно продължение на руско-американските договаряния, извършени на 7 декември 2021 година посредством видеоконферентна връзка, както и телефонния контакт на президентите на 30 декември..

„ Тогава водачите на двете страни започнаха да разискват най-важната тематика през днешния ден, а точно въпросите за обезпечаване на дълготрайни, законово закрепени гаранции за сигурност на Руската федерация “, напомни представителят на Кремъл.

Той сподели, че президентите са се договорили Москва и Вашингтон да продължат контактите на разнообразни равнища по всички въпроси, повдигнати по време на телефонния диалог. „ Както сподели Джоузеф Байдън, той желае междудържавните връзки сред Русия и Съединени американски щати да се построяват на основата на взаимно почитание “, посочи Ушаков.

Както сподели върховен чиновник на американската администрация, „ диалогът сред двамата президенти беше професионален и логичен, продължи малко повече от час “.

В събота Кремъл изрази страдание, че концепциите за гаранциите за сигурност, изразени от Байдън в диалог с Путин, не са взели поради основните опасения на Москва. На собствен ред съветският външен министър Сергей Лавров уточни пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че отговорът на Съединени американски щати и НАТО на съветските оферти за гаранции за сигурност пренебрегва основни разпореждания за Москва. Освен това на площад Смоленская Западът беше упрекнат в опит да дискредитира справедливите претенции на Русия за сигурност.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР