Телефонните измамници вкараха нова схема в действие. Мними полицаи вербуват

...
Телефонните измамници вкараха нова схема в действие. Мними полицаи вербуват
Коментари Харесай

Мними полицаи вербуват по телефона старци за агенти под прикритие

Телефонните измамници вкараха нова скица в деяние. Мними служители на реда вербуват по телефона възрастни хора за сътрудници под прикритие.

Те убеждават старците, че разполагат с информация, че ще ги излъгват, по тази причина би трябвало да спомагат. След предизвестието звъни различен лъжец, който лъже жертвата, само че тя е готова, че това ще се случи и би трябвало да се подчини, сякаш с цел да спипат служителите на реда мошениците. Накрая жертвата хвърля парите през прозореца, заяви Нова телевизия.

„ Измамниците в никакъв случай не се разкайват за закононарушенията. Те могат да излъгват и най-близките си хора, без да им мигне окото. Остават такива докрай”, разяснява юрист Марин Марковски. „ Измамникът постоянно ще измисля нови схеми на деяние. Те са дръзки и нахални, а в същото време чаровни, по тази причина хората им се доверяват, а възрастните хора още по-лесно”, уточни той.

"Понякога полицията се отнася повърхностно и мързеливо, когато някой се обади и изрази съмнение, че желаят да го излъгват ", сподели още юрист Марковски.

По думите на колежката му Ивета Анадолска измамникът по принцип е чаровник, умее да завоюва доверието.

Според нея схемите на телефонните измамници могат да бъдат пресечени с превантивни дейности. „ На възрастните хора би трябвало да се изясни, че полицията не работи по тези способи, не могат по телефона да го вербуват за агенти”, разяснява тя./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР