Телефонните измамници, които действат на територията на Пазарджишка област, пробват

...
Телефонните измамници, които действат на територията на Пазарджишка област, пробват
Коментари Харесай

Ало измамниците в Пазарджишко с нов сценарий – искат пари за радиатори от Австрия

Телефонните измамници, които работят на територията на Пазарджишка област, пробват да завлекат наивните си жертви с нова скица, включващ закупуване на радиатори от Австрия.

За новия сюжет сигнализираха от полицията в Пещера, където са получени сигнали за нея от сина на стара жена, която била на косъм да се елементарни с всичките си спестявания и 20 000 лева за 10 австрийски радиатора по 2000 лева

Наивната пенсионерка получила позвъняване на домашния си телефон от мъж, който се показал за Иван. Доверчиво старата жена попитала дали не е наследник на нейна братовчедка, при което получила одобрителен отговор.

„ Иван ” разтревожено обяснил, че е поръчал 10 радиатора от Австрия, всеки коствал по 2000 лева, само че за жалост сега бил в болница и нямало по какъв начин да събере парите и да заплати на компанията. За по-сигурно с жертвата се свързал и „ представител “ на компанията, с цел да я увери, че би трябвало да обезпечи неотложно парите.

Бабата на мига се пременила и отскочила до локален клон на банка, където изтеглила всичките си спестени пари. За неин необикновен шанс синът й се прибрал у дома тъкмо в мига, в който се била запътила към мястото, където трябвало да съобщи парите. Синът незабавно се усетил, че става дума за телефонна машинация, и подал сигнал в полицията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР