Телефонните измами са се увеличили двойно през 2018 г. в

...
Телефонните измами са се увеличили двойно през 2018 г. в
Коментари Харесай

Задържаха двама ало-измамници за 17 удара в Димитровград и Хасково

Телефонните измами са се нараснали двойно през 2018 година спрямо миналата, макар извършените превантивни ограничения. Това заяви шефът на Министерство на вътрешните работи в Хасково старши комисар Ангел Цанков по време на брифинг за доклад на активността на органите на реда, оповестява haskovo.net

Той разясни, че са били арестувани двама хасковлии, които, съгласно проверяващите, са били „ мулета “ в реализиране на закононарушенията. Те са обвинени за съпричасност към 17 измами, станали през второто шестмесечие на предходната година – 6 случая в Димитровград и 11 в Хасково. След приключване на 24-часовото им задържане са били освободени с ограничения от прокуратурата.

„ Те са взимали парите от жертвите и са ги предавали на самите причинители “, посочи Цанков. Той разясни, че мъжете са създали признания, конфискувани са пари, събират се доказателства, гледани са записи. „ Съвместно с прокуратурата работим по доказване на тези 17 случая “, сподели още полицейският началник.

Равносметката демонстрира, че през 2018 година общият брой на записаните закононарушения в Хасковска област е намалял с 249. През предходната година броят им е 3080, а през 2017 година са били 3329.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР