Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от

...
Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от
Коментари Харесай

Внимавайте: Ало измамите пак набират скорост

Телефонните измами още веднъж набират скрост, предизвести прокурор Даниел Илиев от Добрич. 74-годишната жена от град Каварна, която в четвъртък съобщи на непозната жена сумата от 8000 лева, е получила позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той изискал сумата, с цел да не бъде освободен от работа внука й, който живее в София, сподели представителят на Районната прокуратура в Добрич.

След предаването на сумата, старата жена се е обадила на внука си и го попитала дали е получил парите. Той пък й задал въпроса „ Какви пари? ”. Като обяснила, че е предала за него 8000 лева, внукът дал отговор, че не е получавал никакви пари, написа 24 часа.

„ След това дамата отива в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Каварна и обяснила на служителите на реда, че в ранния следобяд е получила позвъняване на домашния си телефон от неустановено съм момента лице, което се е показали като Велизар Вълчев.

Той споделил още, че е полицейски чиновник и че би трябвало да даде сумата от 8000 лева, които да послужат за това внукът й да не бъде освободен от работа.

Пострадалата е приготвила парите в плик. Обяснено й било, че би трябвало да ги съобщи на жена, от която следва да получи документите за работата на внука. Пострадалата е отишла на уреченото с причинителя на измамата място. Незабавно е почнало досъдебно произвеждане за осъществена машинация ”, изясни Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР