Телефонни измамници успяха да заблудят възрастна жена от русенското село

...
Телефонни измамници успяха да заблудят възрастна жена от русенското село
Коментари Харесай

Ало измамници мамят старци по нова схема с животоспасяващо средство

Телефонни измамници съумяха да заблудят стара жена от русенското село Караманово, че щерка й е с ковид и би трябвало незабавно да се купи плазма от Румъния на стойност 10 000 лв..

Престъплението е предотвратено и пенсионерката не се дала прошка със спестяванията си с помощта на собствен съселянин, написа " ".

На 10 ноември т.г. към 11,00 часа мъж се обадил по телефона на 81-годишната жена и се показал за лекар от болничното заведение в Свищов. Съобщил, че щерка й е инфектирана и в случай че желае тя да оздравее, би трябвало да съобщи 10 000 лв. на човек, който ще ги вземе от вкъщи й.

Жената нямала сумата и приготвила 4900 лв., опаковала ги съгласно напътствията във вестници, след това в тениска и чанта. Пред къщата й спрял лек автомобил, водачът влезнал в двора и пенсионерката му предала парите. Оказало се, че тя го познава и не се усъмнила, че е жертва на телефонна машинация.

Преди това водачът бил въведен в подвеждане по телефона, че беседва с персоналния си доктор в Караманово. „ Докторът “ го помолил да отиде до дома на дамата и да вземе пакет, само че да не го отваря, защото вътре има спринцовки и ще се болести, в случай че ги пипа. След това трябвало да отиде до Копривец и да съобщи пакета на различен доктор в селото.

При идването си в Копривец „ докторът “ се обадил, че сътрудника му отсъства и че чантата би трябвало да се остави до табелата в края на селото. Шофьорът се усъмнил и отишъл в Районното ръководство в Бяла, където предал пакета.

По случая се води досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР