Телефонни измамници „нападнаха“ Асенoвград. В града вече са отчетени няколко

...
Телефонни измамници „нападнаха“ Асенoвград. В града вече са отчетени няколко
Коментари Харесай

Нова ало измама: Звъни непознат номер, отговаряш и сметката нараства

Телефонни измамници „ нападнаха “ Асенoвград. В града към този момент са регистрирани няколко случая на машинация, от която злонамерени ало тарикати печелят лесни пари. Каква е схемата този път. Звъни телефонът. Виждаме чужд или незнаен за нас номер: +35924512520. Вдигаме и насреща или се мълчи, или стартират да ни изясняват по какъв начин в нашия град ще има събитие, което би могло да ни интересува. Прекъсваме отсрещния, като споделяме, че не желаем повече информация, по отношение на идното мероприятие и завършваме диалога.
Измамникът, обаче, е настойчив и звъни наново. Преценяваме, че ще отговорим още веднъж и този път изрично ще разкараме досадниците. И ето, че за повторно сме се хванали в клопката. Няколкото секунди „ диалог “ при двете телефонни позвънявания от въпросния чужд ни костват малко над 15 лв.. В обществената мрежа от същия проблем се оплакаха и други хора от цялата страна. „ Толкова ли е мъчно да бъде открит индивидът, който стои зад тази машинация? “, питат се жители. Експерти поучават да запаметим телефонния номер в апарата си и да го именуваме „ НЕ ВДИГАЙ “, с цел да не се повтаря грешката да отговорим на повикването му и идващия път.
А пострадалите, от сметките на които са изтеглени разнообразни суми пари, биха могли да се извърнат с тъжба за машинация към най близкото Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР