Телефонен разговор между американския президент Доналд Тръмп и френския президент

...
Телефонен разговор между американския президент Доналд Тръмп и френския президент
Коментари Харесай

Кошмарен телефонен разговор между Макрон и Тръмп

Телефонен диалог сред американския президент Доналд Тръмп и френския президент Еманюел Макрон се е провел предходната седмица, откакто Макрон насочи рецензии към Тръмп. Темата на диалога е била - търговия и миграция. За това оповестява Си Ен Ен, базирайки се на свои осведомени източници.

„ Просто неприятно. Той (разговорът) беше призрачен ”, съобщи източникът. „ Макрон смяташе, че ще може да приказва с него на база на тяхната връзка. Но Тръмп не обича да бъде подложен на критика по този начин ”, добавя той. Кратко изказване пристигна от Вашингтон по отношение на диалога.

„ Двамата водачи разискаха казуса с миграцията в Либия, както и времевите разновидности той да се реши. Президентът Тръмп акцентира потребността от уравновесена търговия с Европа ”, Тръмп организира сходен диалог и с английския министър-председател Тереза Мей, напомня БГНЕС.

Разговорът с Макрон се е състоял на същия ден, в който новите мита за стомана и алуминий влязоха в действие.

В изказване публикувано от Елисейския замък излиза наяве, че Макрон съжалява за решението на Съединени американски щати да удостовери митата върху алуминия и стоманата. „ Това решение е освен нелегално, само че е и неточност в доста връзки. Грешка е тъй като оказва помощ за разбалансирането на международната стопанска система по допустимо най-лошия метод, посредством фрагментация и стопански шовинизъм ”, продължава изказването, като Макрон прибавя, че „ в случай че това се отразяваше на нашите взаимоотношения то това щеше да се случи още когато той напусна парижкия (климатичен) контракт.

Френският президент е един от водачите в Европейски Съюз с най-хубави взаимоотношения с американския президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР