Телата на девет души са извадени от изгорялата във Валенсия

...
Телата на девет души са извадени от изгорялата във Валенсия
Коментари Харесай

Девет тела са извадени от изгорялата сграда във Валенсия

Телата на девет души са извадени от изгорялата във Валенсия постройка след потушаването на пожара. Предстои екипите на съдебно-медицинската работа да ги разпознават. От 14-етажната жилищна постройка със 138 жилището е останала единствено бетонната структура.

Първоначално излезе информация, че става въпрос за 10 души, която по-късно бе опровергана. Все още в неопределеност се водят няколко индивида, откакто четирима от оповестените за търсене се свързаха с управляващите от други елементи на Испания. Според полицията намирането им е затруднено от обстоятелството, че са чужденци и не всички приказват испански.

Ранените са 15, измежду които 7 пожарникари. Те са настанени в болница без заплаха за живота, разясни районният министър председател Карлос Мазон от образувания команден пункт до изгорялата постройката.

Мястото на случая бе посетено от премиера Педро Санчес, който е посочил своята " взаимност, любов и съпричастност " към фамилиите на жертвите и е заречен " цялостната помощ " на изпълнителната власт. От понеделник на едно гише в общинската администрация ще се обслужват всички потърпевши. Ще бъдат изплатени помощи от 6 000 до 10 000 евро за артикули от първа нужда на всяко наранено семейство, чието главно жилище е било в постройката. Между 1 000 и 1 500 евро на месец се отпускат за наем на апартамент, а за искащите да си купят ново жилище ще има данъчни облекчения. Осигурено е преференциално пренасяне на подвластни и уязвими хора в старешки домове и дневни центрове, безвъзмезден публичен превоз за една година, както и обучение на други места.

На потърпевшите се оказва психическа помощ, а съгласно кмета на Валенсия Мария Хосе Катала пожарът е отприщил " невиждана взаимност ". Всички са " реагирали доста бързо ". Съседи и поданици на града към този момент са им обезпечили облекла, одеяла и храна. Хотелите са предложили безвъзмезден престои за една седмица, а общината ще им подсигури нови документи.

" Приоритетът е тези хора да усещат, че имат мрежа, като обществената администрация, която мисли за тях ", добави Катала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР