Телата на 18 мъртви мигранти са открити в камион до

...
Телата на 18 мъртви мигранти са открити в камион до
Коментари Харесай

Телата на 18 мъртви мигранти са открити в камион край София

Телата на 18 мъртви мигранти са открити в камион до София, съобщи БНР. Зловещата находка е разкрита в до село Локорско, като сега на мястото тече оглед.

Жертвите са били афганистанци, млади мъже, а тирът, който ги е превозвал, е бил с търговищки номера. По всяка възможност те са умряли от задушаване, а водачите са избягали, виждайки мъртвите им тела.

Към столични лечебни заведения пък са отведени други мигранти, които също са били задушени, само че живи.

В камиона са пътували над 50 души.

От вътрешното министерство показват, че са подхванати полицейски дейности във връзка със сигнал, постъпил през днешния ден, към 14.15 часа, за зарязан товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора към него.Няма данни за пътен случай, оповестява пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

По първична информация камионът е превозвал нелегално мигранти – общо към 40 души, които били укрити в построен тайник под транспортиран дървен материал. Според данните все още 18 от тях са умряли. Част от оживелите биват превозени към болница за оказване на здравна помощ, показват още от вътрешното министерство.

Предприети са оперативно-издирвателни дейности за определяне на водачите, които по данни на чужденците са избягали. Активната полицейска работа по случая продължава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР