Телата на 15 души, сред които шест деца, бяха намерени

...
Телата на 15 души, сред които шест деца, бяха намерени
Коментари Харесай

Полицията в Шри Ланка откри 15 тела след престрелка и експлозии в къща на източния бряг

Телата на 15 души, измежду които шест деца, бяха открити на мястото на яростна престрелка на източното крайбрежие на Шри Ланка, шест дни откакто атентатори самоубийци лишиха живота на минимум 250 души в островната страна, съобщи организация Ройтерс.
Късно нощес полицейски командоси, подкрепени от армията, обкръжиха къща в Сайнтамуруту, на 360 км източно от столицата Коломбо, поради съмнения, че е обвързвана с атентатите на Великден против църкви и хотели. Възникнала престрелка, последвана от минимум три детонации.
Говорител на полицията, представен от ДПА, сподели, че след претършуване на къщата са били открити телата на 15 души, измежду които на три дами и шест деца. Полицията счита, че един или повече атентатори самоубийци е предизвикал гърмежите.
Друга жена и едно дете, ранени при случая, са откарани в болница.
Говорител на полицията, представен от Ройтерс, сподели, че трима хипотетични атентатори самоубийци са измежду починалите в къщата. Според представителя бойците евентуално са членове на групировката Нешънъл Таухид Джамаат, която е считана за виновна за атентатите на 21 април. Правителството на Шри Ланка заяви, че девет локални, добре образовани атентатори, са направили нападенията на Великден. Осем от тях са разпознати, в това число една жена.
Полицията заяви през вчерашния ден, че пробва да открие следите на 140 души, евентуално свързани с "Ислямска страна ", която пое отговорност за нападенията. В рамките на следствието до момента са арестувани минимум 76 души, измежду които жители на Сирия и Египет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР