Телата на 15 души - 6 заподозрени терористи и 9

...
Телата на 15 души - 6 заподозрени терористи и 9
Коментари Харесай

15 души са убити в Шри Ланка след престрелка между терористи и полицията

Телата на 15 души - 6 обвинени терористи и 9 цивилни, измежду които на три дами и шест деца, бяха открити след претършуване на къща в източния град Калмунай в Шри Ланка, посочена като скрито леговище на терористи.

След получен от полицията сигнал, че в постройката се намират част от виновните за атентатите точно на католическия Великден, при които починаха най-малко 250 души, полицейски командоси, подкрепени от армията, обкръжили къщата. Последвала престрелка, траяла над един час, както и най-малко три детонации. Иззето е огромно количество експлозиви, униформи и флагове на " Ислямска страна ". Постройката наподобява е била употребена като фабрика за бомби или склад.

Полицията счита, че един или повече атентатори самоубийци е предизвикал гърмежите. Един ранен обвинен е избягал с мотор, а различен хипотетичен терорист също евентуално се е измъкнал и е на независимост. В градовете Калмунай, Сайнтамуруту и Шавалакаде е натрапен полицейски час до второ разпореждане.

Бойците евентуално са членове на групировката " Нешънъл Таухид Джамаат ", считана за виновна за атентатите на 21 април, лишили живота на над 250 индивида. В рамките на следствието до момента са арестувани минимум 76 души, измежду които жители на Сирия и Египет. По-рано, Държавният департамент на Съединените щати прикани американските жители да премислят проектите си за пътешестване в Шри Ланка поради опасност от планувани терористични набези в островната страна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР