Тел Авив бе обявен за най-скъпия град за живеене в

...
Тел Авив бе обявен за най-скъпия град за живеене в
Коментари Харесай

Разкриха кой е най-скъпият град за живеене в света

Тел Авив бе разгласен за най-скъпия град за живеене в света . Израелският град зае челно място за първи път в изследване на Economist Intelligence Unit (EIU), изкачвайки се от петото място предходната година и измествайки Париж, който дружно със Сингапур остава на втората позиция.

Дамаск, столицата на раздраната от война Сирия резервира мястото си на най-евтиния град в света .

Проучването съпоставя разноските в американски долари за артикули и услуги в 173 града. EIU съобщи, че данните, които е събрал през август и септември, демонстрират, че в градският живот по света приблизително цените са се повишили с 3,5% - най-бързият ритъм на инфлация, регистриран през последните пет години .

Тел Авив заема първата позиция поради растящото повишаване на локалната валута шекел по отношение на щатския $. В града цените на множеството артикули, изключително на храните, бележи растеж от над 10%. Проучването е открило още, че Тел Авив е вторият най-скъп град за алкохол и превоз, пети за предмети за персонална хигиена и шести за отдих.

Миналата година Париж, Цюрих и Хонконг си поделиха общо първото място . Цюрих и Хонконг бяха четвърти и пети тази година, следвани от Ню Йорк, Женева, Копенхаген, Лос Анджелис и Осака.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР