Текущите оценки за правителството са добри, но е важна крайната

...
Текущите оценки за правителството са добри, но е важна крайната
Коментари Харесай

Денков: Всичко за тези три месеца се подреди

Текущите оценки за държавното управление са положителни, само че е значима крайната оценка - това съобщи в подтекста на първия образователен ден министър председателят учен Николай Денков в изявление за Българска национална телевизия.

" И в учебно заведение знаем, че би трябвало другите да правят оценка, има и външно оценяване - през днешния ден падна европейският мониторинг, пристигна известие, че инфлацията е паднала до равнищата от преди войната в Украйна, тъй че виждаме сигнали, че настоящите оценки на държавното управление са положителни. " – уточни той.

Премиерът съобщи, че не би влезнал в полемика чия е заслугата за рухването на мониторинга - постоянното държавно управление или служебните. Според него обаче това е явен знак, че Европейската комисия е уверена, че България върви в вярна посока.

" Всичко за тези три месеца се подреди - бюджетът беше признат, заплатите се усилиха, стартираха се забавени поръчки, които стоят от доста месеци, бяха спрени други, само че бяха спрени, тъй като не са законни. Нека въпреки всичко мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което вършим за тях. " – разяснява Денков.

По въпроса за рухването на възбраната за импорт на украинско зърно, министър председателят уточни, че това решение е вярното.

" Бяха спрени четири зърнени култури в предходния интервал. България в никакъв случай не е имала проблем с три от тях, ние имаме проблем само със слънчогледовите зърна и с нерафинираното олио. Затова от самото начало нашият метод беше, че би трябвало да забележим какъв е казусът на България, на тези производители, които характерно са наранени и да пазиме тях. Това, което виждаме в полемиката е подмяната на същинския проблем с някакви общи претенции, които са доста надалеч от действителността. " – означи министър председателят.

По негови думи анулацията на възбраната визира всички хора, а от този въпрос зависи каква ще бъде цената на храната. Премиерът уточни, че земеделските производители, които приготвят митинг против решението, отхвърлят срещи с властта.

" Те към този момент веднъж отхвърлиха на земеделския министър, аз ги поканих на следващия ден и те отхвърлиха още веднъж. Имам публично писмо, че отхвърлят, което доста ясно демонстрира, че те не търсят решение. Търсят борба. Защо - не знам. " - сподели още Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР