Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и

...
Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и
Коментари Харесай

Майките успяха, а Борисов ядосан на депутатите си

Текстове в Закона за персоналната помощ ще бъдат преразгледани и ще бъдат гласувани от Народното събрание още веднъж в петък. Това заяви Вера Иванова – майка на дете с увреждане и един от основателите на „ Системата ни убива “, след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Ядосаха ме през днешния ден малко депутатите за това, че едните пари децата с увреждания са поставили на едно място в бюджета, а другите - на друго.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата с майките на деца с увреждания.

Спешната намира се случи, откакто майките заплашиха да излязат още веднъж на митинг поради терзания дали ще има задоволително финансиране за дейностите в Закона за персоналната помощ. Те показаха и терзания, че парите не са записани в вярното перо.

„ Благодаря за срещата, въпреки че беше много припряна – от една страна хората с увреждания, от друга синдикатите, работодателите, енергийният отрасъл. Има и доста проблеми от десетилетия в енергетиката, които би трябвало да се вземат решение, както и казуса с ТЕЛК. Наследени проблеми. Безумните контракти, които са подписани за топлоелектрическите централи. Сега се чудим по какъв начин да ги оправим, а те не могат да се оправят. Три часа това сме говорили “, сподели Борисов, представен от "Фокус ".

„ Цялото ми почитание към майките на деца с увреждания. През цялото време съм се отнасял с почитание и те се отнесоха с почитание, тъй като одобриха опрощение. Ядосаха ме през днешния ден малко депутатите за това, че едните пари поставили на едно място, другите на другото място. Ясно поехме ангажимент за този бюджет със 150 млн. лева повече да има за хората с увреждания. Вторият ангажимент – общественият министър, дружно с майките, национално показаните групи, които са 16 или 17, да ги разпределят вярно, тъй че до всеки един човек в затруднено състояние да има тези средства, които към този момент надвишават 1,5 милиарда И в един миг от решен проблем, разбрали сме се, през днешния ден и през вчерашния ден става скандал и се постанова по нощите да се събираме и да прецизираме, че в действителност това, което сме поели като ангажимент, е свършено “, добави той.

"Оттук нататък можем да си бъдем и потребни с инерцията и гражданското доверие, които имат тези не сякаш кресливи дами, тези дами да го назовем. А точно дали парите, които се изливат в ТЕЛК, на всички места отиват тъкмо до мястото и индивида, където би трябвало, дали няма злоупотреби ", сподели още Борисов.

В същото време депутатите гласоподаваха особено, с цел да реалокират парите за дейностите в Закона за персоналната помощ - 71.5 млн. лева, в бюджета на Министерството на труда и обществената политика, както настояха майките.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР