Текстилната индустрия на Турция увеличи значително дела си през последните

...
Текстилната индустрия на Турция увеличи значително дела си през последните
Коментари Харесай

Текстилната промишленост на Турция напредва към третото мяст...

Текстилната промишленост на Турция усили доста каузи си през последните години в международната търговия. Югоизточната ни съседка има за цел да стане един от трите най-големи играча на международния пазар.

„ Вече постигнахме нашата цел, която си поставихме преди четири години, да превърнем Турция в една от петте най-големи страни експортьорки на текстил. Изпреварихме страни като Южна Корея и Италия, с цел да стигнем петото място. Сега се стремим да станем един от първите три “, сподели Ахмет Оксюз, президент на Истанбулската асоциация на експортьорите на текстил и първични материали (İTHİB).

 DHA

Местната промишленост е нараснала каузи си в световния експорт на текстил до най-високите за всички времена стойности от 3,6 %, съгласно Оксюз.

Въпреки провокациите в международните стопански системи, турският текстилен бранш съумя да се трансформира в петия максимален снабдител, сподели той и добави, че вложенията в локалната текстилна промишленост са надхвърлили 2 милиарда $ през последните три години.

„ Тези вложения ще оказват помощ на Турция да реализира задачата си да стане една от трите най-големи страни експортьорки на текстил в света. “

Турските текстилни компании изнасят продуктите си допълнително от 200 страни, съгласно Мустафа Гюлтепе, президент на Асамблеята на турските експортьори (TİM).

„ Износът на текстил и облекло възлиза на 24 милиарда $ през първите девет месеца на 2022 година “, сподели Гюлтепе, добавяйки, че е убеден, че износът може да надвиши 32 милиарда $ тази година.

 DHA

Те говореха на гала, на която най-хубавите експортьори на текстилни компании получиха награди.

Текстилната индустрия има капацитета да се изкачи в световната лига и може да стане даже най-хубавият състезател на пазара, сподели министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк, който участва на събитието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР