Тексаско жури присъди на жена 1,2 млрд. долара, след като

...
Тексаско жури присъди на жена 1,2 млрд. долара, след като
Коментари Харесай

Заради порно отмъщение: Жена получи 1.2 млрд. долара обезщетение

Тексаско жури присъди на жена 1,2 милиарда $, откакто реши, че е станала жертва на порно възмездие, заяви БиБиСи.
Жената, която в правосъдните документи е посочена единствено с буквите Д.Л., е завела дело за тормоз против някогашния си другар през 2022 година В желае се твърди, че той е разгласил нейни интимни фотоси онлайн, с цел да я " засрами обществено " след раздялата.
Адвокатите ѝ по делото обявиха, че съглашението е победа за жертвите на " полово принуждение, учредено на изображения ". " Макар че е малко евентуално да бъде възобновено, правосъдното решение по това дело и обезщетителната присъда връща положителното име на Д.Л. ", се споделя в изказването на Брадфорд Гилд, водещ юрист по делото.
Първоначално юристите желаеха от журито обезщетение в размер на 100 млн. $. " Надяваме се, че зашеметяващата сума на тази присъда е обръщение и ще попречи на други да се занимават с тази подла активност ", добави Гилд.
Според правосъдните документи дамата и някогашният ѝ другар са почнали да се срещат през 2016 година По време на връзката дамата е споделяла свои интимни фотоси с обвинения. След раздялата през 2021 година той е упрекнат, че е разгласил фотосите в платформи за обществени медии и уеб страници за възрастни без нейното единодушие. Твърди се, че е изпратил линкове към фотосите на нейни другари и семейство посредством обществено налична директория в Dropbox.
Обвинен е също по този начин, че е имал достъп до нейния телефон, сметки в обществените медии и е-поща, както и до системата от камери в дома на майка ѝ, която е употребявал, с цел да я шпионира.
В един миг обвиненият изпратил на дамата известие: " Ще прекараш остатъка от живота си в опити и неуспехи да се изтриеш от интернет. Всеки, който в миналото срещнеш, ще чуе историята и ще стартира да я търси. Честит лов. "
Адвокатите на дамата настояват, че някогашният ѝ другар е разгласил фотосите, " с цел да ѝ аргументи композиция от психически тормоз, домашно принуждение и полова корист ".
Според известия в американските медии той не се е явил в съда и е имал юрист, който да го съставлява. Той е наказан да заплати на дамата 200 млн. $ за минали и бъдещи душевен премеждия, както и 1 милиарда $ за нанесени вреди.
В предишното в Съединени американски щати бяха реализирани високи съглашения по каузи за " порно възмездие ". През 2018 година на жена от Калифорния бяха присъдени 6,8 млн. $, откакто някогашният ѝ сътрудник показа недвусмислени нейни фотоси в нецензурен уеб сайтове. Д.Л. описа пред тексаски ефирен оператор, че откакто не е получила съвсем никаква помощ от локалната полиция, се е обърнала към цивилен юрист.
През 2016 година към 10 млн. американци са съобщили, че са станали жертва на " порно възмездие ". Много от тях са дами на възраст от 18 до 29 години, съгласно изследване, извършено тогава от Института за проучване на данните и обществото.
Във всички американски щати, като се изключи Масачузетс и Южна Каролина, са въведени закони за битка с порното за възмездие, добавя БиБиСи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР