Текилата става все по-известна в Америка, както сред обикновените граждани,

...
Текилата става все по-известна в Америка, както сред обикновените граждани,
Коментари Харесай

Текилата срещу Тръмп

Текилата става все по-известна в Америка, както измежду елементарните жители, по този начин и измежду звездите, като се трансформира в пиво, което показва и мощни политически възгледи.

Съгласно Съвета за дестилирани спиртни питиета в Съединени американски щати, от 2002 година насам продажбите на текила са се нараснали със 121%.

Една от аргументите за повишаването на интереса към нея е, че богатите и известните американци към този момент одобряват текилата като пиво, което сполучливо замества шампанското и виното.

Джордж Клуни, Джъстин Тимбърлейк и Пи Диди са известни почитатели на напитката, като даже основават свои лични марки.

Хелън Мирън си разреши да пие шот текила на аления килим на Оскарите, а запалената по здравословните храни и питиета Гуинет Полтроу популяризира текилата, поради неналичието на глутен и минимално калорично наличие.

Несъмнено, текилата е отлично пиво, само че възходящата ѝ известност в Съединени американски щати е обвързвана с дейностите от страна на президента Доналд Тръмп.

" За някои американци пиенето на текила - тип мескал, изработен от синьо агаве в избрани региони на Мексико, е метод да алармират за противоречие с политиката на Доналд Тръмп, който се пробва да издигне " стена " сред Съединените щати и Мексико ", написа New York Times.

Агаве

Кампанията на Тръмп по отношение на Мексико кара Джон Рексър, създател на марката за алкохолни питиета Ilegal Mezcal, да сътвори линия от тематични артикули с облика на Доналд Тръмп. Тях Рексър употребява за набиране на средства за разнообразни организации, ориентирани към обучение, неофициална младежка и имиграционна промяна, репродуктивни права на дамите и други.

Поради обстоятелството, че е огромен производител на текила, Джон Рексър организира и митинг с пиянство, наименуван " Шот за Доналд ", с който подарява по два $ за всяка фотография на закупена бутилка с марката Ilegal Mezcal, дружно с хаштаг #AShotAtDonald.

Баровете в цялата страна реагират разпалено на възгледите спряло политиката на президента с коктейли с текила в символ на митинг.

Стига се до увеличение на потреблението на текила, защото другите марки на мексиканската напитка показват паниката си за евентуалните негативни последствия, които една слаба връзка със Съединените щати може да има върху продажбите им.

С гордо и постоянно изразходване на алкохола, американците наподобява демонстрират поддръжката си към Мексико и обичаната им вносна напитка. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР