Текат последни довършителни работи във вътрешността на новата музейна експозиция

...
Текат последни довършителни работи във вътрешността на новата музейна експозиция
Коментари Харесай

Община Бургас сътвори малък парк край новия музей на „Акве калиде“

Текат последни довършителни работи навътре в новата музейна експозиция с имитация на римска баня в археологическия комплекс „ Акве калиде “.

Очаква се това да стане идващото забавно и на драго сърце посещавано място в Бургас.

Междувременно Общината сътвори към постройката нов дребен парк. Там е инсталирано осветяване. Поставени са пейки и кошчета за боклуци. Изградени са тротоари. Няколкото остарели красиви черници са непокътнати. Внесени са доста млади фиданки, измежду които маслини и кипариси. Засадени са декоративни шубраци, цветя, теренът е затревен.

* За новия музей

В експозицията ще бъдат изложени археологически находки и артефакти, открити при изпълнените разкопки на терен, експонати от фонда на Регионален исторически музей – Бургас, гостуващи експозиции. В образователния музей посетителите ще имат опция да се срещнат с бита на римляните, да облекат техните ежедневни облекла или военното им снаряжение. Там ще се прожектират филми, ще се организират културни и исторически беседи. Експозиционните площи имат смесено предопределение, като ще могат да се употребяват и за рекреационни действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР