Тежкотоварните превозвачи да могат да обжалват наложените им от ТОЛ

...
Тежкотоварните превозвачи да могат да обжалват наложените им от ТОЛ
Коментари Харесай

Караджов за ТОЛ таксите: Ако досега си плащал 0 стотинки, всяка нова цена ще е висока

Тежкотоварните превозвачи да могат да апелират наложените им от ТОЛ системата наказания, в случай че те се дължат на несъзнателно позволени и поправени в следствие неточности. Такива законодателни промени са инициирани от районното министерство, съобщи отрасловият министър Гроздан Караджов в ефира на Българска национална телевизия.

" Целта е тези високи санкции поради пропуснати сегменти или пропуснато начало или завършек на маршрута, те да могат по-късно посредством своя оператор, който ги поддържа, да заявят тези неточности и да не бъдат третирани като извършители. Така нарушаванията, които се дължат на неволни неточности, ще бъдат изчистени и чакаме да останат не повече от 10% от сегашните ".

В " Денят стартира " районният министър съобщи изрично, че има политическа воля за въвеждане на такси за тежкотоварните превозвачи потребление на второкласната пътна мрежа и митингите не биха повлияли това решение. Предложението на Министерството на районното развиване и благоустройството е тировете да заплащат сред 2 ст. и 7 ст. такса на километър.

" Естествено е, че в случай че до момента си плащал 0 стотинки, всяка цена, която ти предложат, ще е висока. Със същите причини е отклонено въвеждането на ТОЛ такси за второкласната мрежа през 2020 година – уплашили са се от митингите. Аз съм " за " превозвачите да изразят гражданския си глас, само че има политическа воля да подредим нещата по този начин, както би трябвало да са ", сподели Караджов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР