Тежкото зимно време в Северна Европа предизвика отмяната на стотици

...
Тежкото зимно време в Северна Европа предизвика отмяната на стотици
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи блокираха транспорта в цяла Европа

Тежкото зимно време в Северна Европа провокира анулацията на стотици полети на летището във Франкфурт, най-натовареното в Германия, до момента в който изобилният сняг в Скандинавия спря въздушния превоз в Осло за няколко часа. Летище " Завентем " в Брюксел спря краткотрайно осъществяването на полети.

Говорителка на летището във Франкфурт сподели, че 570 от 1047 полета са спрени през днешния ден, защото бизнес столицата на Германия се приготвя за трагични метеорологични условия.

До ранния следобяд всички оставащи излитания бяха краткотрайно отстранени от графика заради " мразовит дъжд ", макар че кацанията към момента бяха вероятни, сподели представител. Не е ясно какъв брой дълго ще продължи възбраната за полети, съобщи Агенция Франс Прес.

Летището в Мюнхен също заяви за " обилни ограничавания в обслужването на полетите " заради неприятно време, като 250 от 650 планувани полета са анулирани.

Летището в Осло беше затворено за няколко часа заради изобилен снеговалеж, преди да отвори още веднъж в 15:30 ч. локално време. Повечето пътувания с рейсове в норвежката столица бяха анулирани, а железопътният оператор Vy разгласи затварянето на направления в огромни елементи от източната част на страната.

В прилежаща Швеция снегът докара до голям брой пътни произшествия в западните и южните елементи, причинявайки тапи по няколко основни пътища.

„ Пътната настилка е доста хлъзгава и полицията приканва хората да не излизат по пътищата, в случай че не е безусловно належащо “, се споделя в изказване на полицията.

Германският народен транспортьор Lufthansa посъветва пасажерите да потвърдят, че полетите им не са анулирани, преди да отпътуват за летищата.

Системата за ниско налягане Gertrud, ориентирана към югозападна и централна Германия, чака до 40 сантиметра сняг и тежки пътни условия, изключително в провинция Баден-Вюртемберг.

Полицията заяви за " струпване на катастрофи " по пътищата покрай Баден-Баден, до момента в който 34-годишен водач в прилежащ Рейнланд-Пфалц се блъсна в дърво и почина, откакто се отклони от пътя.

Пожарникарите и други служби за първа помощ в Рейнланд-Пфалц са готови за голям брой пътни произшествия и други изключителни обстановки, като извикаха спомагателен личен състав и транспортни средства. Те приканиха водачите да не потеглят по пътищата, с изключение на при неотложни обстановки.

Националната железопътна компания Deutsche Bahn заяви, че забавя своите високоскоростни влакове заради хлъзгави условия и предизвести за закъснения и анулация в своята мрежа, изключително сред западните градове Кьолн и Франкфурт.

Автобусните направления в Райнланд-Пфалц и Саарланд също бяха лишени от обслужване, защото немската метеорологична работа предизвести за извънредно хлъзгави пътища и риск от строшаване на клони на дървета и електропроводи под тежестта на леда и снега.

В огромни елементи от Бавария, най-голямата провинция в Германия, учебните заведения бяха затворени в очакване на рискови зимни условия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР