Тежкото състояние на пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката

...
Тежкото състояние на пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката
Коментари Харесай

В Областна администрация обсъдиха проблемните участъци на пътя Сливен – Елена

Тежкото положение на пътя Сливен – Елена, най-много в правата сред Агликина поляна и село Стара река, разискаха основен контрольор Илиян Николов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен, регионалният шеф Минчо Афузов и заместник-областният шеф Антоний Андонов

Категоричната позиция на ръководителите на Областната администрация е, че в незабавен порядък би трябвало да се приложат плануваните законови ограничения за обезпечаване на оптималната пътна сигурност в сливенския сектор на път II – 53. За задачата ще бъдат сезирани всички институции, компании и органи, в това число правораздавателните, имащи отношение към безвредното прекосяване през този сектор. Това е неотложно, с цел да се ускорят процедурите и практическите дейности по ремонт, подготовка и поддръжка на пътя през зимния сезон.

Друга настояща тематика на диалог бе положението на уличните настилки след ремонтите на ВиК Сливен. Участниците в срещата бяха единомислещи, че разкопаните и неасфалтирани улични платна са сериозна причина за пораждане на тежки пътнотранспортни катастрофи. „ Всички ние сме очевидци на това, че има незасипани добре сектори, има и неположен асфалт, а времето за улични поправки изтича. Обезпокоени сме, че асфалтирането по плана за водния цикъл на Сливен и квартал „ Речица “ се бави и няма да завърши до настъпването на зимния сезон “, разяснява регионалният шеф Минчо Афузов. „ Като Областна администрация ще използваме целия си запас, всички свои пълномощия за възстановяване на пътната инфраструктура и за гарантиране сигурността и правата на жителите “, акцентира той.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР