Тежкото поражение на Реал Мадрид срещу Жирона (2:4) във вторник

...
Тежкото поражение на Реал Мадрид срещу Жирона (2:4) във вторник
Коментари Харесай

Видя се, че Реал Мадрид няма резервен вратар

Тежкото проваляне на Реал Мадрид против Жирона (2:4) във вторник вечер сподели и друга уязвимост в отбора на Карло Анчелоти, която сякаш от време на време се подценява. Става дума за това, че титулярният вратар Тибо Куртоа няма надеждна запаса, отбелязва “Ас ”.

Под рамката в този дуел беше вторият пазач на “белите ” Андрий Лунин, само че той позволи цели четири гола от едвам пет удара. Общо с екипа на Реал украинецът има 17 срещи, в които единствено на четири пъти не е инкасирал попадение - освен това против непретенциозни противници като Елче (на два пъти), Касереньос и Хетафе. В същото време с него на вратата столичани са позволили 19 гола.

Този сезон Лунин получи много благоприятни условия като за авариен вратар - 12 дуела, като в тях инкасира 13 попадения. Прави усещане, че когато и да се заложи на него, 24-годишният пазач по този начин и не съумява да блесне.

Лунин е благосъстоятелност на Реал към този момент пети сезон, само че през този интервал изкара наеми в Леганес, Валядолид и Овиедо. Договорът му изтича през лятото на 2024 година, само че е допустимо той да напусне още след няколко месеца.

За съпоставяне, Тибо Куртоа е запазил “суха мрежа ” в 41% от мачовете си за Реал - 90 от 220, до момента в който при украинеца процентът е 23.

Следващите двама вратари в йерархията на Реал Мадрид са Луис Лопес (21 г.) и синът на Сантиаго Канисарес - Лукас Канисарес (20 г.)

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР