Тежко онкологично заболяване отне живота на Стефка Петревска, която е

...
Тежко онкологично заболяване отне живота на Стефка Петревска, която е
Коментари Харесай

Почина пазителката на непубликуваните пророчества на Ванга

Тежко онкологично заболяване лиши живота на Стефка Петревска, която е била измежду най-приближените хора на пророчицата Ванга. Жената, която живее в петричкото село Първомай, е издъхнала в понеделник.

Преди време изгубила брачна половинка си и останала в къщата с двамата си синове. Нейни земляци разясняват, че Стефка е знаела непубликувани пророчества на Ванга за бъдещето на България и света, пишеТелеграф.

  • Помощница

Стефка е щерка на фамозната баба Витка, която десетки години е помощница и довереница на ясновидката в местността Рупите - пере, готви, чисти и върти семейството. Двете живеят под един покрив 11 години. От 1985 година Витка е с Ванга до гибелта на пророчицата на 11 август 1996 година. Те са неразделни, ясновидката категорично желае в последните й дни в Правителствена болница до леглото й да е точно Витка. Твърди се, че на нея Ванга доверява своите последни оракулски видения. Витка пък ги разкрива пред дъщеря си малко преди на собствен ред да си замине от този свят.

  • Дъщеря

Самата Стефка от дете израства край пророчицата, която гледала на нея като на своя родна щерка. Тя вижда безчет чудеса на излекуване и сбъднали се предсказания на феномена. Но чудесата не престават и след кончината на Ванга. На майка й Витка и предстояла интервенция за унищожаване на израстък. Петревска свидетелства, че тогава пророчицата ѝсе явява, с цел да я успокои, че ще помогне. „ И в действителност мама Витка беше на 85 години, а след интервенцията изкара до 92 “ , разказваше Стефка.

Преди 1989 година всевиждащата жена помогнала и на брат ѝ, който имал паралич, като го пратила при лекар Николов в Сандански – педиатър, занимаващ се въпреки и нелегално с различна медицина. Той предписал медикаменти, само че дружно с тях назначил и бани с орехова шума и морска сол. Лечението помогнало доста на детето и то се излекувало за изненада на всички. Оттогава Витка и Ванга, освен се срещнали, само че и станали неразделни.

  • Орис

„ Стефка постоянно споделяше, че Ванга избрала майка й за своя спътница до гибелта си. И това решение било предопределено свише. Съдбата и на майка й, а и на цялото им семейство е обвързвана с пророчицата. Това бе част от тяхната житейска участ. Признаваше пред нас, че усеща наличието на Ванга и че ясновидката не стопира да бди над нея " , споделиха през вчерашния ден поданици на село Първомай.

  • Рупите

„ Не съм чул, че е умряла. Светла ѝпамет! Стефка в действителност бе доста близка с Ванга. И по този начин бе до кончината на пророчицата. После тя идваше постоянно на Рупите, когато тук правехме помени за Ванга, храмови празници, други събития. Пазеше ревниво загатна за пророчицата. Добра жена, която помагаше със сърце на Ванга “ , коментираСерафим Иванов, шеф на манастирския комплекс на ясновидката в местността Рупите./Vesti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР