Тежко болните от COVID-19 в България ги лекуваме със същите

...
Тежко болните от COVID-19 в България ги лекуваме със същите
Коментари Харесай

Корона, чао: в България ни лекуват като Тръмп - за 100 000 долара

Тежко болните от COVID-19 в България ги лекуваме със същите медикаменти, с които лекуваха Доналд Тръмп. Това съобщи на днешния седмичен брифинг за обстановката с ковид в България.
Тези думи ме умилиха изключително мощно, откакто The New York Times разкри – 100 000 $! И това за три дни.
Значи у нас лекуваме по този начин, както Тръмп. А той се похвали тази нощ – доста добре го лекували, било напряко подарък от Господ да лепне короната. Всеки като мен да го лекуват, възторгна се Тръмп – и си го пусна в Twitter, несъмнено.

A MESSAGE FROM THE PRESIDENT!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Всъщност тъкмо лекуването на Тръмп и тъкмо паралелът, изработен от доцент Кунчев, са си напряко цялостен шок! Ако всеки в света го лекуваха за 100 000 $, нямаше въобще да си приказваме за COVID-19.
Но истината е друга – тази болест извади нескрито извънредно грозните измерения на човешката цивилизация. За България няма да приказвам – каква страна сме ние е ясно на всеки с малко мозък, поживял тук към половин година. Но в световен мащаб неравенствата се ускоряват – все по-малко хора имат от ден на ден пари. И такива пандемии като сегашната ясно показват по какъв начин в действителност здраве може да се купи с пари. Все още не изцяло и абсолютно, само че очевидно има разлика кой по какъв начин го лекуват – 74-годишният президент на Съединени американски щати и 74-годишен български пенсионер.
От епохи човечеството издига хуманизма като блян и даже в този момент наподобява толкоз извънредно надалеч от него, колкото и преди десетки години. Един вирус, който с огромна доза сигурност можем да сме уверени, че си натресохме сами, в действителност също с огромна доза сигурност нямаше да ни тормози, в случай че не бяхме това, което сме. Ако нямаше такива неравенства, че някои хора да ядат прилепи, панголини и всевъзможни такива животинки. Ако науката стоеше на всички места по света преди всичко пред политиката. Ако образованието беше на всички места преди суеверието.
Понеже се старая да не обезумявам, та се сетих какво сме писали преди 7 години – всяко последващо потомство на човечеството оглупяваме. Ето го и. Преди две години –. И – още по-стресиращи.
Когато оглупяваме, вместо да поумняваме, разумно е (леле, каква подигравка да приказвам за логичност при тематика за оглупяване) да дееволюираме, а не да еволюираме. А който дееволюира, умира – по този начин е на тази планета.
И тъй като сякаш всички се лекуваме като Тръмп, към този момент станахме ли толкоз глупави, че да го повярваме?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР