Тежко беше положениенто навсякъде и е много усложенена метеорологичната обставнока,

...
Тежко беше положениенто навсякъде и е много усложенена метеорологичната обставнока,
Коментари Харесай

Над 1 000 машини почистват снега в столицата

" Тежко беше положениенто на всички места и е доста усложенена метеорологичната обставнока , с доста снеговалеж и доста вятър съвсем в цялата страна ".

Така Иван Досев , член на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " разяснява на брифинг в ситуационния център заснежената пътна обставновка в страната.

Над 1 200 са снегопочистващите машини на терен за последните 24 часа , като броя им се усилва, стана ясно от въпроса на News.bg. Oт АПИ се надяват, че доста бързо ще съумеят да възстановят придвижването и всички дейности, които се подхващат са за сигурност на хората.

В момента настоящата пътна конюнктура е затруднена в областите Русе, Разград и Шумен. В Разград е лимитирано придвижването за всички моторни транспортни средства по всички републикански пътища. От АПИ са се пробвали да лимитират и придвижването на тежкотоварните камиони за да се свърши работата и да се изчистят пътищата.
 Затворени пътища и села без ток поради изобилния снеговалеж
Затворени пътища и села без ток поради изобилния снеговалеж

Близо 20 тира са закъсали на Прохода на Републиката

" За страдание не се получи напълно добре, тъй като с изключение на, че беше доста мощен снеговалежът, имахме проблем и с непокорство на водачи на тежките моторни транспортни средства, които се пробват да заобикалят колоните ", призна Иван Досев.

По думите му имало доста огромно запушване по пътя след края на Автомагистрала " Хемус " в посока Варна и изключително Ловешка областа. Причината е мощният снеговалеж и паднали дървета. Половината проблеми със закъсали коли са в резултат на многото навлял сняг и на недобросъвестни дейности от страна на водачите.

Много тежкотоварни пътни транспортни средства са спрени и на АПИ ще би трябвало по-дълъг интервал, с цел да ги пуснат още веднъж в придвижване, откакто бъдат разтоварени пътищата. " За наша наслада съвсем всички пътища, с изключение област Разград са проходими при зимни условия ", увери Иван Досев и добави, че основните пътища са добре обработени и почистени.
 Няколко трамвая блокираха на площад
Няколко трамвая блокираха на площад " Славейков "

Движението по няколко линии е прекратено

Всички проходи са в доста тежко състояние , като измежду тях са Петрохан, Шипка и Проходът на Републиката са затворени.

От АПИ приканват водачите, в случай че имат опция да отсрочат пътуванията си за на следващия ден като съблюдават наредбите на полицията.

Тежките пътно транспортни катастрофи за миналата нощ са към 30. Към сегашния миг няма тежки произшествия, увери Владислав Павликянов от отдел " Пътна полиция " в Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) по отношение на ограниченията, подхванати от полицията.

По думите му хубавото е, че няма починали по отношение на усложнената пътна конюнктура в страната. През миналото денонощие ситуацията беше усложнена и всички екипи на пътна полиция са на терен. В случаи и при нужда се лимитира движениети по молба на АПИ. Няма закъсали и бедстващи хора, увери Павликянов.

По молба на ГДНП е спряно придвижването в Русе и Видин на тежкотоварния трафик за - няма накъде да се поеме трафикът. " Има задоволително наброй екипи на пътна полиция ", акцентира той и добави, че водачите би трябвало да съблюдават рестриктивните мерки, въведени от полицията.

Ако не се съблюдават разпоредбите, глобата е доста висока - 1 000 санкция и три месеца без брошура. На въпрос на News.bg какъв брой са екипите на " Пътна полиция " на терен в страната, Павликянов означи, че всяка регионална дирекция е извадила оптимални екипи и където се постанова, ще бъдат извадени спомагателни.

От АПИ ще създадат всички допустимо през днешния ден проходите в страната да бъдат отворени. За това от организацията приканват водачите да лимитират пътуванията си най-малко за през днешния ден. От АПИ увериха, че Смолян е пристъпен с вериги и няма да се допусне градът да бъде затворен като предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР