Тежките случаи на COVID-19 при ваксинирани в израелските здравни заведения

...
Тежките случаи на COVID-19 при ваксинирани в израелските здравни заведения
Коментари Харесай

Израел: Тежки случаи на COVID-19 сред ваксинираните има предимно сред възрастни и хронично болни

Тежките случаи на COVID-19 при имунизирани в израелските здравни заведения има най-вече при възрастни и хронично заболели, оповестява Ройтерс.

Около половината от 600-те тежки случаи на COVID-19 в лечебните заведения са имунизирани с две дози от препарата на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ на фона на общо 5,4 млн. изцяло имунизирани.

Повечето от приетите в болница са получили втората си инжекция преди най-малко пет месеца, трансферирали са 60 години и са с хронично заболяване, което е открито, че усложнява протичането на ковид. Такива са диабетът, сърдечносъдовите и белодробни заболявания, рак и възпалителни болести, лекувани с имуносупресори, обявиха 11 лекари, интервюирани от Ройтерс.

Подобни „ пробиви “ заемат централно място в световния спор дали в страните с доста имунизирани би трябвало да се слага и трета подсилваща инжекция. В Израел това към този момент се предлага на хората над 60 години от юли, като от през вчерашния ден към този момент право имат и 40-годишните.

Израелското министерство на опазването на здравето тази седмица предизвести, че има данни успеваемостта на имунизацията на „ Пфайзер “ против тежък COVID-19 да понижава от над 90 % до 55 % при хората над 65 години, получили втората доза през януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР