Тежки времена настъпват за неваксинираните хора Страхът от вълната от пандемия,

...
Тежки времена настъпват за неваксинираните хора
Страхът от вълната от пандемия,
Коментари Харесай

В много европейски страни двукласовото общество вече е реалност

Тежки времена настъпват за неимунизираните хора

„ Страхът от вълната от пандемия, породена от „ делта “ разновидността на ковид, и напредването на акциите за имунизация провокират спор за привилегиите за имунизирани и оздравели хора “, написа немският вестник Handelsblatt.

„ Президентът на Съединените щати разгласи „ пандемия на неимунизираните “ и се обърна към жителите, като сподели:„ Всяка ваксина има значение “.

„ Именно тези полемики в този момент западните общества водят с възходяща заостреност. В последна сметка става въпрос за това какви права ще имат имунизираните и от какви права ще бъдат лишени неимунизираните. “

„ Независимо от съществуването на законодателни начинания или политически цели – двукласовото общество от имунизирани и оздравели хора от една страна и неимунизирани от друга, от дълго време се е трансформирало в действителност “, отбелязва изданието.

„ Във всички тези страни, където процентът на имунизация надвишава 50%, има еволюционен развой на даване на привилегии на имунизирани хора – или, в случай че погледнете от другата страна, връщане на базовите права. Това е най -често в западните страни. В множеството азиатски страни и, несъмнено, на първо място в праговите стопански системи и разрастващите се страни, акциите за имунизация към момента не са достигнали точката, в която би било допустимо да се обсъдят привилегиите на имунизираните “, се споделя в публикацията.

„ От този петък в Италия се вкарва наложителен „ зелен паспорт “. ​​След това за визитата на съвсем всички публични места ще изисква най-малко една имунизация, удостоверение на излекуване или негативен тест за ковид, който е изработен не по -рано от 48 часове преди представянето му. Правилата важат за визити на театри, концерти, музеи, басейни, спортни събития, изложения и заведения за публично хранене на закрито „

„ През септември те могат да бъдат разширени и до морски кораби, влакове на дълги дистанции и самолети – държавното управление към момента не е постигнало съглашение тук “, оповестява изданието.

„ Повечето италианци поддържат въвеждането на „ зелен паспорт “, само че през последните седмици хиляди хора стачкуваха против двукласовото общество. За тези, които отхвърлят да бъдат имунизирани, животът може да бъде много безценен: пробата за ковид коства 22 евро в Италия “, отбелязва Handelsblatt.

„ Французите в доста области на всекидневието също ще би трябвало да потвърдят, че са били изцяло имунизирани или възобновени. Нов негативен тест за ковид също се приема като доказателство. Документът, който ще стане входен билет за доста области на публичния живот, е „ здравен паспорт “, разполагаем както на книжен, по този начин и в дигитален формат като приложение за смарт телефон. “

„ От 21 юли представянето на „ здравен паспорт “ е наложително, когато посещавате всички развлекателни и културни събития с повече от 50 участници. Това важи за спортни събития, концерти, театри и кина. От 9 август ще бъдат включени и други области в правилото: „ здравен паспорт “ ще би трябвало да се демонстрира, когато се посещават питейни заведения и заведения за хранене. “

„ В Обединеното кралство приложението NHS предлага дигитален пропуск за Covid от няколко дни. Има четири метода да получите доказателство за вашата сигурност под формата на QR код: имунизация, негативен тест, излекуване или доказателство, че имунизацията по медицински показания е невъзможна “.

„ Правителството обмисля да направи пропуща Covid наложителен за влизане в нощни клубове и други заведения от октомври. Все още обаче не е взето решение и има забележителна опозиция измежду консерваторите в Камарата на общините “, се споделя в публикацията.

„ Някои футболни клубове, в това число „ Челси “, разрешават на стадиона да влизат единствено имунизирани хора и хора с проби.

„ В същото време първите компании към този момент вкарват наложителни имунизации. Например ръководителят на лондонската водопроводна компания Pimlico Plumbers заплаши 400 -те си чиновници с уволняване, в случай че те не се имунизират до края на годината. “

„ Въпреки това, множеството компании не се замислят прекалено много за наложителната имунизация, защото тя е съмнителна от правна позиция “.

Правителството също се опълчва на наложителните имунизации, като се изключи специалностите в региона на грижите за заболели и възрастни хора: от ноември имунизацията против ковид ще бъде едно от условията за кандидатстване за такава работа. „

„ В Съединени американски щати обстановката с ковид се утежнява. За четири седмици броят на болестите се е нараснал десетократно, а в някои градове отделенията за интензивно лекуване още веднъж се пълнят с пациенти. Въпреки че 70% от възрастните към този момент са получили най-малко една доза от имунизацията, единствено 49,7% от възрастните са изцяло имунизирани. „

„ В същото време имунизираните към този момент се употребяват с привилегии. Във вторник Ню Йорк подреди на заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и други институции да ревизират имунизационните документи на клиентите. Това е първият град в Съединени американски щати, който взе такова решение след превръщането му в епицентър на пандемията. „ Ако желаете да участвате пълноценно в публичния живот, би трябвало да се ваксинирате “, сподели кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

„ Все повече компании също принуждават чиновниците си да се имунизират. Walmart, най -големият частен шеф в Съединени американски щати, разгласи, че чиновниците в централата му в Бентънвил, Арканзас, са длъжни да се имунизират. “

„ Базираният в Ню Йорк бизнесмен за недвижими парцели Related възнамерява да уволни чиновници, които не са получили най-малко една ваксина до края на август. Междувременно ръководещата компания Vanguard се пробва да употребява парични тласъци и заплаща 1000 $ на имунизираните чиновници “.

Със съкращения от Handelsblatt

Снимка: pixabay.com


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР