Тежки сражения се водят по цялата фронтова линия в Украйна.

...
Тежки сражения се водят по цялата фронтова линия в Украйна.
Коментари Харесай

Тежки сражения и руско настъпление в Украйна

Тежки сражения се водят по цялата фронтова линия в Украйна. Руската войска и проруските сепаратисти възобновиха настъплението си към основния източноукраински град Бахмут в Донецка област, превземайки три от седем села, които нападнаха в региона.

На север украинската войска продължава офанзивите против съветските сили, които се пробват да изградят нова защитна линия покрай Кремина в Луганска област, след тежките провали, нанесени им край Харков и Лиман.  

На юг, край Херсон, украинската контраатака продължава, като през последното денонощие са били освободени 100 кв. км.



Проруските сепаратисти от така наречен Донецка национална република оповестиха в Телеграм, че са завладяли селата Одрадивка, Весела Долина и Зайцеве. Превземането на Зайцеве, на 20 км южно от Бахмут, беше оповестено и във всекидневната сводка на съветската войска. Това е първото нахлуване на силите на Русия от близо месец.

Според украинското разузнаване към 500 мобилизирани от военната формация „ Вагнер ” престъпни нарушители са пристигнали да подсилят съветските елементи, воюващи в Донецка област.



Лидерът на ДНР Денис Пушилин заяви през днешния ден, че обстановката край Лиман остава „ най-тежката ” в региона, като съветските войски са заети с построяването на отбранителна линия покрай Кремина.

„ Врагът изпитва нашата отбранителна линия денонощно и може да се каже, че фронтовата линия там се стабилизира ”, съобщи той, представен от ТАСС и добави: „ Мисля, че имаме всички шансове да натрупаме сили и да стартираме да освобождаваме територии с нови запаси ”.

Междувременно продължава украинската контраатака към южния град Херсон.



„ Контранастъплението напредва и продължава да се задълбочава в разнообразни направления. Освободените територии се усилиха от 400 на 500 квадратни километра. Освободихме  29 селища ”, регистрира Наталия Гуменюк, началник на взаимния пресцентър на оперативното командване на украинската войска „ Юг ”, представена от „ Укринформ ”.

През последното денонощие изтребители на военновъздушните сили на Украйна са нанесли 23 удара, поразявайки 15 съветски групи военна техника и седем зенитно-ракетни комплекса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР