Тежки дни преживява доскорошният президент Росен Плевнелиев. Освен, че изпрати

...
Тежки дни преживява доскорошният президент Росен Плевнелиев. Освен, че изпрати
Коментари Харесай

Нов удар за Плевнелиев! Циклонът "Медуза" съсипал палата му в Гърция, щетите са огромни

Тежки дни претърпява досегашният президент Росен Плевнелиев. Освен, че изпрати в последния им път майка си Славка и един от най-близките си другари Кристиан Таков – някогашният държавен глава претърпя и голяма финансова загуба  от невижданите порои в Северна Гърция. Оказа се, че палатът на Плевнелиев в баровската околност Амаксина в град Уранополи на полуостров Халкидики е съществено потърпевш от извилата се предходната седмица жестока стихия, донесена от циклона „ Медуза ”, написа в. " Уикенд ". Българи, почиващи на Халкидики, описват, че тузарското имение на Плевнелиев, което се прави оценка на 3 милиона евро, е претърпяло тежки провали от гръмотевичните стихии и градушки, извили се над Гърция.

Градините в големия двор на палата са безусловно опустошени от пороя, свирепият вихър не е пощадил и огромна част от прозорците и покрива на лятната резиденция на досегашния президент.

„ Щетите са за над 60 000 евро. От няколко дни наемни служащи поправят вредите и отводняват приземния етаж на имението, където се е събрало голямо количество вода. Пороят е унищожил част от мебелировката и дървения паркет в къщата на Плевнелиев”, споделят българи, претърпели бурята, извила се над Северна Гърция.

По време на бурите Плевнелиев не е бил в имението, само че там е била брачната половинка му Юлияна с двете им деца. Два дни по-късно тя отпрашила за България поради кончината на свекърва си. Сега имението се намира в ръцете на прислугата и наемните служащи.

Плевнелиева е споделила, че има застраховка против естествени бедствия, само че до момента в който вредите бъдат изплатени, щяло да мине доста време.

Плевнелиев закупи парцела през 2007 година за 700 000 евро. Съществуват съмнения обаче, че той не е заявил цената на парцела по отговарящ метод и по този начин си е икономисал заплащането на налози.

Хасиендата се разгръща върху 6-7 декара повърхност. Застроената повърхност е пък над 1200 квадратни метра.

Местните поданици и сега описват митове за интериора на имението. Твърди се, че единствено холната му маса е на стойност 100 000 евро и е от кожата на хипопотам и дело на фамозен италиански дизайнер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР