Тежката обстановка в Бургас налага въвеждането на нови по-строги мерки

...
Тежката обстановка в Бургас налага въвеждането на нови по-строги мерки
Коментари Харесай

Строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито

Тежката конюнктура в Бургас постанова въвеждането на нови по-строги ограничения от довечера. В региона влизат в действие вечерен час за малолетни и носене на маска навън. Освен това се не разрешават всички групови и самостоятелни спортни занимания.

До решението се стигна след сериозен растеж на инфектираните и болните в тежко положение в региона. Служителите на Регионалната здравна ревизия пък са на лимита на силите си.

Рекорден е броят на позитивни проби за ковид в Бургаска област за последното денонощие. 495 са били записаните в последните 24 часа. Сред позитивните са и три родилки, едната от които в тежко положение в интензивното поделение.

Заради обстановката в региона от РЗИ желаеха въвеждането на нови ограничения, измежду които въвеждане на вечерен час за малолетни и малолетни. Забраняват се спортните и всички всеобщи мероприятия.

„ Една заповед съм подготвил и я координирам с Министерството на здравеопазването. Ще бъдат въведени спомагателни ограничения от през днешния ден вечерта в Бургас”, разгласи доктор Георги Паздеров, шеф на Регионална здравна ревизия.

На лимита на силите си са и чиновниците на Регионалната здравна ревизия. Обмисля се назначение на още личен състав и командироване на екипи от вътрешността на страната.

Министерство на вътрешните работи ще прави засилени инспекции за съблюдаване на новите ограничения.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР