Тежка стафилококова инфекция по вина на “светило от болницата на

...
Тежка стафилококова инфекция по вина на “светило от болницата на
Коментари Харесай

Бивша акушерка, съпруга на известен гинеколог умира като куче в частната болница “Сърце и мозък”


Тежка стафилококова зараза по виновност на “светило ” от болничното заведение на “Търговска лига ” праща в гроба 59-годишната жена. Близките й търсят правдивост

 

Обичана от цяло Хасково някогашна акушерка, брачна половинка на изтъкнат гинеколог издъхва в пъклен страдания от тежка стафилококова зараза по виновност на “светило ” в частната болница “Сърце и мозък ” в Бургас. Жената влиза в прехваленото лечебно заведение за промяна на сърдечна клапа, а излиза на носилка в предсмъртна мъка и издъхва в пъклен страдания, настояват околните й. По думите им, целият й престой е бил белязан от грубото и безчовечно отношение на личния състав, отпред с доктор Корновски, който прави интервенцията. За загубата на непрежалимата си майка споделя потребителка на интернет конгрес, чието име спестяваме от съображения за сигурността на фамилията й.

 

“…… Добавям в черния лист доктор Корновски от “Сърце и Мозък ” в гр. Бургас. Юни месец прави пластика на сърдечна клапа на майка ми, оставя си ръцете и я изписва със стафилококова зараза твърдейки я, че всичко било наред. Приеха я още веднъж август, тъй като ситуацията беше нетърпимо и малко след изписването тя умря. По време на втория й престой, сестра ми звъни (посещенията към момента бяха мощно лимитирани и това е единствения метод да разберем какво става) в клиниката с цел да получи информация за положението на майка ми, тъй като тя звучи и наподобява доста зле (от видео диалозите виждаме какъв брой е бяла и слаба ), при което получава доста недодялан отговор от мениджъра на заведението, а по-късно отношението на докторите към майка ми, която към този момент е доста зле, става неприятно и даже й споделят, че сестра ми би трябвало да се извини, че ги тормози искайки информация. Арогантен, безпардонен, а очевидно и " добър експерт ". Жената беше с такава вяра и след месец престой и неспособност от “Сърце и мозък ” гр. Бургас да се оправят, я изписаха, казвайки й че инфекцията й е излекувана, а малко по-късно умря в страшни страдания на 59г. Беше акушерка, обожаваща работата си и отдадена на нея. Дано му тежи на съвестта и да се сеща за случая понякога, та да му присяда.. На никого не мога да препоръчам въпросното заведение и доктор. Като им видя рекламните билборди по автомагистралата и напряко ми става неприятно. Да си беше отишла в София като хората, а то.. И тук желая да кажа, че постоянно съм защитавала и съм се възхищавала на докторите и на лекарската специалност, тъй като и татко ми беше гинеколог, и майка ми акушерка, само че такова нещо просто е неприемливо!… ”, приключва описа си почернената щерка.

 

Подобни случаи на непрофесионализъм и незаконна немарливост не били казус за “Сърце и мозък ”, споделиха столични медици, към които се обърнахме за коментар. Те описаха, че мегаломанският план на “Търговска лига ” няма доста общо с Хипократовата клетва, а е чисто бизнес начинание на гърба на болната и топяща се българска нация. В “Сърце и мозък ” правели сърдечни, урологични и ортопедични интервенции “на конвейр ” единствено с цел да усвоят пари по клинични пътеки. Често пациенти били “отваряни ” голословно и след това клетниците обикаляли държавните лечебни заведения да търсят помощ от некадърното лекуване.

 

Търгашеското отношение на притежатели и медицински личен състав не остава прикрито за първите мъже в страната. През м. юли т.г. здравното министерство забрани на “Сърце и мозък ” да осъществя мегаломанския си план за създаване на следващата частна болница в Казичене с претекста, че декларираните от " Сърце и мозък " нови медицински действия надвишават откритите потребности на популацията. Или както президента Румен Радев формулира казуса: “очаквам елиминиране на всевъзможни позволения за частни мегаболници ” за сметка на държавните лечебни заведения, които имат обезверена потребност от бюджетна поддръжка.

 

Наши източници от здравните среди допълниха, че с изключение на с жесток лобизъм, босовете на “Сърце и мозък ” през 2021 година приложили и чисто престъпен метод за легализиране на плана си в Казичене. Близките връзки на “Търговска лига ” с някогашния длъжностен министър Стойчо Кацаров трябвало да обезпечат градежа на болничното заведение единствено с неговия автограф, заобикаляйки наложителното по закон позволение та Министерски съвет, напомнят осведомени. А пациентите питат по кое време прокуратурата ще влезе в офисите на “Търговска лига ” с цел да разрови агиевите обори на “Сърце и мозък ”.

Източник: crimesbg.com









Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР