Тежка ситуация в столичните болници.Болници в София отказват прием на

...
Тежка ситуация в столичните болници.Болници в София отказват прием на
Коментари Харесай

Болници в София отказват прием на спешни пациенти

Тежка обстановка в столичните лечебни заведения.

Болници в София отхвърлят банкет на незабавни пациенти заради неналичието тук-там в реанимационните отделения. За казуса заяви здравна сестра от столичната Спешна помощ по време на конгрес, отдаден на тази част от здравната ни система.

Въпреки че нормативно са задължени да обезпечат място за незабавен пациент, и държавни, и частни лечебни заведения връщат такива случаи, изясни Кристина Манчева от столичната Спешна помощ:

„ Започва екипът да обикаля – първа болница, втора болница, трета болница, четвърта болница. Подпис след автограф, стигало се е и до пациента да бъде върнат у дома, в случай че не почине през това време в колата за спешна помощ “.

За да бъде разтоварена незабавната помощ у нас, от Българския лекарски съюз оферират връщане на държавната неотложна помощ. Д-р Иван Маджаров разяснява:

„ Държавни кабинети, които се финансират в общините. Всяка община в България би трябвало да има подобен наложителен кабинет, който обслужва през нощта, събота и неделя “.

По време на форума шефът на организация „ Медицински контрол “ Иванка Динева изясни, че до края на март би трябвало да е подготвена инспекцията на положението на незабавната помощ у нас, написа debati.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР