Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок 115

...
Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок 115
Коментари Харесай

Варненка отглежда десетки котки в дома си и тормози съседите

Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок 115 във варненския квартал “Младост ”. В основата на казуса, съгласно хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в жилището си още от 1994 година, съобщи Българска национална телевизия.

Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите. Иванова е оставила прозореца на мазата си отворен, с цел да могат да влизат и улични котки.

“20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести у дома, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се избавя и в други елементи на България, къде да пътува, единствено и единствено да не е тука ”, споделя съседката Мая Лазарова.

Уличните котки повече от кучетата освен във Варна

Друга съседка - Димитричка Мирчева, споделя: “Под дамата пребивавам, доста пъти сме се разправяли да ги маха, тъй като се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми сподели, в случай че желая и кон ще развъждам. ”

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова. От Регионалната здравна ревизия неколкократно са налагали санкции на дамата, само че тя продължава да прибира животните вкъщи си.

“Тя споделя, че по този начин си гледа котките и ги обича, и толкоз. Не можем да се оправим с нея. Котките са десетки, те са доста ”, споделя още Мая Лазарова.

Веска Иванова не е била открита за коментар. От кметството в “Младост ” са издали четири наказателни постановления, само че те не са попречили на дамата да развъжда котки. Според общинска разпоредба е неразрешено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушаване санкцията е от 50 до 500 лв.. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР