Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната Севда,

...
Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната Севда,
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив: Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на детето, бито от своята осиновителка

Тежка черепно-мозъчна контузия е повода за гибелта на 2-годишната Севда, за която имаше подозрение, че е пребита от осиновителката си, стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Детето беше признато в болница в кома и с голям брой контузии. От какво са породени пострадванията обаче, ще стане ясно след спомагателна здравна експертиза, резултатите от която към момента се чакат, заяви през днешния ден районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

След гибелта на момиченцето, делото ще бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура. Разследването ще продължи по чл.124 от Наказателния кодекс, а на осиновителката Анка Михайлова ще бъде повдигнато ново обвиняване – за породена гибел по несъобразителност.

Психиатричната експертиза споделя, че майката е вменяема и може да носи отговорност за дейностите си. До момента тя не се признава за отговорна и твърди, че детето се е наранило при рухване от леглото. Личният доктор също е разпитан по делото и е декларирал, че в никакъв случай не е виждал травматични увреждания по тялото на момиченцето.

Разпитаните близки и съседи на дамата са декларирали, че тя е полагала нужните грижи за момиченцето си. Докладите на обществените служащи показват същото. Предстои обаче обстойна инспекция за методите, по които обществените са правили инспекция в дома на Анка Михайлова. Новият член, по който ще бъде повдигнато обвиняване на майката, планува до 12 години отнемане от независимост.„

Автор: Деница Торньова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР