Тежи ли ви нещо? Тревоги, зимни килограми, лошо настроение -

...
Тежи ли ви нещо? Тревоги, зимни килограми, лошо настроение -
Коментари Харесай

Лимонов сок и мед за добър тонус в началото на лятото

Тежи ли ви нещо? Тревоги, зимни килограми, неприятно въодушевление - почистете всички отпадъци от тялото си с някоя от тези лесни, само че доста ефикасни предписания за детоксикация и ще видите по какъв начин ще ви олекне. Сега времето да подготвим организма за началото на жежкото лято и да скъсаме с последствията от пролетната отмалялост. Ето няколко промени в хранителния режим, които ще оказват помощ за това:

1. Ябълка и канела

Нарежете една ябълка на тънки части и я залейте с 500 мл вода. Добавете 1 ч. л. канела, охладете и пийте вместо вода денем. Съчетанието на ябълка и канела възстановява обмяната на веществата и оказва помощ за почистването на храносмилателния тракт.

2. Лимонов сок и мед

2 супени лъжици сок от прясно изцеден лимон се смесват с 200 мл топла вода. Добавете 1 ч. л. мед и щипка настърган джинджифил. Пие се заран на гладно, половин час преди закуска. Тази композиция пречиства цялата храносмилателна система, работи укрепващо на съдовете и работи енергизиращо!

3. Джинджифилова напитка

Неголямо количество корен от джинджифил (около 3-4 см) се почиства от кората и се нарязва на дребно. Залива се с 1 литър гореща вода, изчаква се да кипне и след това се вари на сдържан огън към 10 минути. Прецежда се и се оставя да изстине, след което се прибавя щипка смляна канела. Приема се по 100-150 мл половин час преди хранене. Тази джинджифилова напитка възстановява храносмилането, обмяната на веществата, има тонизиращо и общоукрепващо деяние, написа " Мениджър ".

Според учени от университета Куин Мери в Лондон има сполучлив способ за отърваване от хроничната отмалялост, заяви " Лента ". Оказа се, че за справяне със синдрома оказват помощ следените от специалист постоянни физически извършения с умерена активност.

До тези изводи учените стигнали, откакто 12 седмици следили здравословното положение на 200 души, които освен приемали медикаменти против меланхолия и бодърствуване, само че и правили физически извършения.

Било открито, че се подобрило здравословното положение на към 40 участници спрямо това в контролната група, която включвала 100 души. При умерени извършения фитнесът способства доста за положителния тонус.Освен огромна отмалялост, синдромът на хроничната отмалялост може да провокира мускулни и ставни болки, възпаления на гърлото, мъка на лимфните възли, главоболие, проблеми със запаметяването и съня.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР