Тежък трафик и километрични опашки имаше на границите ни с

...
Тежък трафик и километрични опашки имаше на границите ни с
Коментари Харесай

Над 13 000 коли преминали към Гърция през Маказа за 48 часа

Тежък трафик и километрични опашки имаше на границите ни с Гърция и Сърбия през почивните дни.

Още от петък водачите бяха принудени да чакат сред 2 и 4 часа, с цел да влязат в Гърция. Колоната от коли на граничен пункт Кулата доближи над 5 километра. Почти същото беше и на граничен пункт Маказа.
Трети ден опашки на граничните пунктове с Гърция От на следващия ден в южната ни съседка са в действие по-строги наказания за нарушителите на пътя
Напрежението набъбна още повече поради жегата от над 30 градуса. Вчера картината стана още по-кошмарна поради прибиращите се от Гърция към България.

Километрична опашка провокира неодобрение и на граничен пункт Калотина. За да влязат в България от сръбска страна водачите чакаха към 2 часа.

Тази заран също има засилен трафик на Маказа, само че той е надалеч по-малко в сравнение с през почивните дни. Опашката, която се е образувала е в границите на самия граничен пункт. Преминаването през пункта в посока Гърция лишава най-вече 10 минути. В противоположната посока няма нито една кола.
Километрични опашки на границите ни с Гърция и Сърбия Напрежението е високо и поради високата температура от 35 градуса
Началникът на пункт Маказа – Милко Мерджанов, заяви, че през последните 48 часа през пункта са минали над 13 000 автомобила, като в зимния интервал за това време минават към 1500.

Използваме четирите гишета оптимално, като вършим метаморфоза. В посоката на натоварен трафик работят три гишета, а в посоката на по-слаб трафик – едно, изясни още Милко Мерджанов.

От Граничната полиция декларират, че колите на пунктовете се обработват бързо, само че забавянето е поради непълни документи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР